RONALD GORŠIĆ/Cropix
PROMETNO U MAKSIMIRU

Dinamo potvrdio još jedan odlazak. Veznjak ide u Belgiju, s Modrima osvojio šest trofeja u tri godine

Bulat se za Dinamo vezao još u veljači 2021. godine, potom ostao šest mjeseci na posudbi u Šibeniku
Piše: SNObjavljeno: 02. srpanj 2024. 18:18

Marko Bulat odlazi iz Dinama na posudbu u Standard Liège, potvrdio je maksimirski klub na službenim stranicama. Veznjak iz Šibenika, koji će u rujnu proslaviti 23. rođendan, u redove Modrih stigao je prije više od tri godine, a u Belgiju odlazi na jednogodišnju posudbu nakon koje će Standard imati i opciju otkupa.

Dinamovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Dinamu se priključio još kao tinejdžer, potpisao tri naslova prvaka, dodao i jedan pokal pobjednika Kupa i dva Superkupa, a ovoga ljeta, nakon pune tri godine u maksimirskoj svlačionici, seli u Belgiju. Mladi Dinamov vezist Marko Bulat sljedeću sezonu provest će u Standardu iz Liegea gdje odlazi na jednogodišnju posudbu s pravom otkupa.

image

Marko Bulat

DAMIR KRAJAČ/Cropix

U smiraju prošle sezone zablistao je i u finalu Kupa gdje je, nakon efektne asistencije Brune Petkovića, sjajno reagirao zabivši treći Dinamov gol u pobjedi plavih s 3:1 na Rujevici, u ranijem je dijelu sezone zabio Rijeci i u prvenstvenom okršaju, tresao mrežu Osijeka, iz slobodnih je udaraca zabio AEK-u i Astani... Još su u sjećanju i dvije sekvence iz zagrebačkog dvoboja protiv Viktorije kad je iz slobodnih udaraca prvo pogodio vratnicu, a nešto kasnije i gredu... Bilo je to pri rezultatu 0:0 da bi Česi u nastavku dvoboja pobijedili pogotkom iz jedanaesterca.

Bulat se s maksimirskim klubom vezao još u veljači 2021. godine, potom ostao šest mjeseci na posudbi u svom Šibeniku, a Dinamu se priključio na ljeto, dakle još kao tinejdžer, s tek navršenih 19. U međuvremenu je, dakle, potpisao šest trofeja i dvaput s Dinamom dočekao proljeće na europskoj sceni, igrao i u Ligi prvaka...

Pritom je odigrao 87 službenih utakmica uz osam postignutih pogodaka i 10 asistencija, a pridodamo li i prijateljske dvoboje brojka se pretvara u troznamenkastu i penje se na 103 nastupa i devet golova. Nogometni put usporila mu je ozljeda zbog koje je pauzirao pola godine, od ožujka do rujna 2022., a i ovoga je proljeća izbivao dulje od mjesec dana", stoji u priopćenju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. srpanj 2024 18:21