IMAGO/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
‘VEĆ JE U GRADU‘

Bomba iz Italije: Ivan Jurić dogovorio posao karijere!

Danas bi mogao voditi prvi trening, a do konačne potvrde posla ostali su još neki detalji
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 18. rujan 2024. 13:24

Dvojica hrvatskih trenera bili su tijekom srijede kandidati za klupu Rome nakon smjene klupske legende Danielea De Rossija.

Sad već bivši trener kluba iz glavnog talijanskog grada ostao je bez posla nakon što nikoga nije pobijedio u prva četiri kola, a kao mogući nasljednici spominjali su se Ivan Jurić, Edin Terzić i Thomas Tuchel.

Ipak, čini se da je odluka pala na 49-godišnjeg Jurića, barem tako tvrde obično dobro informirani talijanski novinari Gianluca Di Marzio, Nicolo Schira i Alfredo Pedulla, a da je hrvatski trener u Rimu objavio je i Sky Sport uz dodatak da bi već danas mogao voditi prvi trening, ali i da su do konačne potvrde posla ostali još neki detalji. Nešto kasnije, i Sportskim novostima je potvrđeno da će Jurić uskoro postati novi trener Rome.

image
ALBERTO GANDOLFO Nurphoto Via Afp

Schira je pak izvijestio kako je Jurić iskazao spremnost za preuzimanje momčadi do kraja aktualne sezone, a navodno je moguće da u ugovor bude ugrađena i stavka o automatskom produljenju ako Roma izbori nastup u Ligi prvaka.

I Jurićev agent već je stigao u Rim.

Podsjetimo, Splićanin je bio na pragu preuzimanja Hajduka, ali je ipak odustao te je posao na Poljudu dobio talijanski trener Gennaro Gattuso.

Jurić ima bogato iskustvo u Italiji, gdje je bio igrač i trener u većem broju klubova. Kao glavni trener vodio je Mantovu, Crotone, Genou, Veronu i Torino, pa bi mu Roma predstavljala vrhunac dosadašnje stručne karijere.

Linker
18. rujan 2024 14:03