Split, 080810.Stadion Poljud.Nogometna utakmica prve HNL izmedju Hajduka i Sibenika.Na fotografiji: Senijad Ibricic postigao je prvi pogodak na utakmici i doveo Hajduku vodstvo od 1:0.Slavlje Ibricica.Foto: Duje Klaric / CROPIX
 Duje Klaric / CROPIX
BIJELI PRED RAJEM

Tomasov: Mi to možemo i mi to moramo, samo ne smijemo dobiti gol u prvih 20 minuta!

'Činjenica je da se Europska liga ne igra svaki dan, da bi ulaskom u nju ostvarili nešto veliko, nešto na što klub čeka petnaest godina. To je odlična stvar'
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. kolovoz 2010. 00:02

Možda smo baš mi natjerali Marina Tomasova na oprezniji stav kad smo ga presreli u zračnoj luci Resnik i “priveli” na razgovor s ovakvim uvodom:

“Znate li da Hajduk nikada nije prošao u sljedeće kolo u europskom natjecanju kad je pobijedio sa 4:1 u prvoj utakmici?”

- Prvi put čujem za to - odgovorio je Tomasov, ali nismo prepoznali uzbuđenje u njegovu glasu, niti strepnju. - Mi to možemo i moramo odraditi tako da se plasiramo u Europsku ligu.

Tomasov je Dinamu zabio za pogodak nade u prvoj utakmici, u uzvratu je podigao prekrasnim udarcem s dvadesetak metara na 3:0. Protiv Uniree u Splitu dobro ga je čuvao Bordeanu i Tomasova se nije previše vidjelo. Što možemo očekivati od njega sada?

- Daj Bože da opet budem strijelac. Imperativ nam je zadržati ovu prednosti, obraniti se. Pogotovo će biti važno izdržati prvih dvadesetak minuta, ne smije nam se dogoditi da loše uđemo u utakmicu. Vjerujem da će oni na početku stvoriti pritisak, a mi na to moramo imati odgovor.

Europska liga je tu, pred vratima. Nešto o čemu se nije previše razmišljalo uoči starta u sezonu. I predsjednik Joško Svaguša je naglasio da je primarni cilj biti prvak, dok se u Europi ne očekuje ništa posebno.

- Ne bih ja ni danas previše govorio o Europskoj ligi, sačekajmo dok ova utakmica ne završi. Mislim, nije nam zabranjeno sanjati i nije da ne razmišljamo o tome. Što bih rekao? Činjenica je da se Europska liga ne igra svaki dan, da bi ulaskom u nju ostvarili nešto veliko, nešto na što klub čeka petnaest godina. To je odlična stvar. Mislim da smo zaslužili ulazak u to natjecanje.

Linker
06. listopad 2024 23:28