Resnik, 250810.Aerodrom Resnik, odlazak igraca Hajduka na uzvratnu utakmicu kvalifikacija za Europsku ligu u Bukurest.Na fotografiji: Anas Sharbini.Foto: Ante Cizmic / CROPIX
 Ante Cizmic / CROPIX
SRETNO BIJELI

Špaco zabrinut uoči odlaska u Bukurešt; u avionu klupski kuhar i Mladen Grdović

Je, prodaju im se igrači, ali tek poslije utakmice protiv Hajduka. Pustimo te priče, to je sve psihološki rat. Oni su respektabilna momčad, kaže Stanko Poklepović
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 25. kolovoz 2010. 14:20

Poklepović protivniku ne vjeruje, stalno misli kako Unirea Urziceni želi uspavati “bijele“ i kako njeni problemi nisu stvarni, nego sve smišljaju kako da “bijelima“ napakoste i namame ih u klopku. To što je otišao trener, izraelski stručnjak Ronny Levy – ne valja:

- Dolazi novi trener s novim idejama i motivom, može samo razbuktati učmalu atmosferu – odgovara Poklepović.

Ali, prodaju se igrači, čak šestorica na popisu ( Brandan, Galamaz, Bilasco idu u Steauu, a Rusescu, Apostol i Frunza u Astru op. p.), ali ni to Špaco ne obadaje, ni to ne vrijedi:

- Je, prodaju se, ali tek poslije utakmice protiv Hajduka. Pustimo te priče, to je sve psihološki rat. Oni su respektabilna momčad s izraženim individualnim kvalitetama, mogu napraviti preokret. Igrat će u punom sastavu, igrat će rasterećeni. Takvi mogu biti još opasniji! Poklepović je ozbiljan:

- Nećemo raditi promjene, premda imamo određena razmišljanja što bi bilo najbolje, kako da im se suprotstavimo... No, mislim da nećemo mijenjati ni sastav, ni sustav, a tijekom igre to je uvijek moguće.

Kakva je atmosfera u momčadi, jeste li možda zbog pojačane ozbiljnosti zabranili igračima pristup internetu i facebooku?

- Ja se bavim igrom, a ima mojih suradnika koji se bave drugim stvarima i paze da momčad bude maksimalno koncentrirana. Izbrisali smo euforiju, ne razmišljamo ni o čemu drugom nego o igri i kako ćemo do Europske lige – rekao je Špaco.

Hajduk na put opet poveo kuhara, Dragan Šimić iz klupskog restorana opet će preuzeti kecelju i kuhaču u bukureštanskom hotelu Radisson gdje je posao bio obavljen na vrhunskoj razini. S bijelima je na put pošao i Mladen Grdović pa će ako bijeli prođu dalje na povratku biti veselo.

Linker
07. listopad 2024 01:34