BERGAMO, ITALY - FEBRUARY 15: Mateo Kovacic of FC Internazionale Milano kicks a ball during the Serie A match between Atalanta BC and FC Internazionale Milano at Stadio Atleti Azzurri d'Italia on February 15, 2015 in Bergamo, Italy. (Photo by Marco Luzzani/Getty Images)
 Marco Luzzani / Getty Images / 2015 Getty Images
TRANSFER GODINE

Talijani objavili senzaciju: Kovačić je novi igrač Reala!? Tvrde da je sve dogovoreno!

Ugledni talijanski sportski dnevnik Gazzetta dello Sport objavila je u nedjelju senzacionalnu vijest. Novi veliki transfer hrvatskog nogometa i jedan od najvećih ikad, navodno je prelazak Matea Kovačića iz Intera u Real Madrid.
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 16. kolovoz 2015. 15:49

Po pisanju talijanskog dnevnika, posao je gotova stvar, a trenutno su u tijeku završni dogovori oko odštete između slavnog talijanskog i španjolskog kluba.

Inter, pišu Talijani, traže 30 do 35 milijuna eura odštete, a Kraljevski klub navodno je spreman pristati na taj iznos i priključiti Luki Modriću još jednog Hrvata u veznom redu.

Kovačićevo je ime proteklih tjedana povezivano s Liverpoolom, koji je već duže vrijeme zainteresiran za usluge 21-godišnjeg hrvatskog reprezentativca.

No, odšteta od 25 milijuna koju su Redsi navodno bili spremni ponuditi, nisu zadovoljili ljude u Interu.

Tim više što je čitavo ovo vrijeme u sjeni čekao veliki Real i potajice radio na transferu, pišu Talijani.

"Operacija Real Madrida bila je strogo čuvana tajna. Jedina naznaka transfera pojavila se ovih dana kad je trener Reala Rafa Benitez na konferenciji za novinare progovorio o potrebi za pojačanjem u veznom redu. Međutim, ništa nije sugeriralo da se radi o Kovačiću. No, uskoro je procurila i prva infomracija da se radi o transferu Kovačića te da su pregovori već završeni i to uspješno", piše Gazzetta.

Iako se pisalo da će u transfer biti uključen i Realov Portugalac Fabio Coentrao, zadnje vijesti govore da su klubovi usuglasili odštetu između 30-35 milijuna eura, te da će posao biti odrađen samo za 'keš'.

Bio bi to i prekrasan završetak Mateove avanture u Italji koja je trajala dvije i pol godine. Kovačić je u Inter stigao iz zagrebačkog Dinama u siječnju 2013. godine za 15 milijuna eura, te je u dvije i pol sezone provedene u "crno-plavima" odigrao 97 službenih utakmica i postigao osam pogodaka.

Ukoliko se ostvari Kovačićev transfer u Real, mladi će se veznjak pridružiti svom iskusnijem reprezentativnom kolegi Luki Modriću koji za "kraljevski klub" nastupa od ljeta 2012. godine.

Kova je dosada sakupio 21 nastup za reprezentaciju i postigao je jedan pogodak.

Linker
23. rujan 2024 20:27