AP
PRIJATELJSKE

Švedska - Srbija 2-1

Ovo joj je bio treći poraz otkad je selekciju preuzeo Siniša Mihajlović
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. lipanj 2012. 00:41

U posljednjoj pripremnoj utakmici pred Europsko prvenstvo, reprezentacija Švedske pobijedila je u Stockholmu Srbiju s 2-1...

Domaćini su poveli u 23. minuti pogotkom Toivonena nakon pogreške gostujućeg vratara Aleksića. Neven Subotić izjednačio je u 27. minuti dobro skočivši nakon kornera Tošića. Konačnih 2-1 postavio je Zlatan Ibrahimović iz penala u 52. minuti, kojeg je skrivio drugi golman Srbije Kahriman nepotrebnim prekršajem nad Toivonenom.

Podsjećamo, Srbija će biti suparnik Hrvatskoj u idućim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Ovo joj je bio treći poraz otkad je selekciju preuzeo Siniša Mihajlović. Prethodne dvije utakmice pod njegovim vodstvom Srbija je izgubila od Španjolske i Francuske, obje sa 2-0.

Laurent Blanc, izbornik francuske nogometne reprezentacije, može biti vrlo zadovoljan zadnjom provjerom svoje selekcije pred Euro. Francuska je u Le Mansu pobijedila Estoniju s 4-0. ''Tricolori'' su poveli u 24. minuti nakon krasne akcije. Karim Benzema je petom gurnuo u šansu Francka Riberyja, koji si je iskosa s lijeve strane prsima pogurao loptu prema naprijed, a onda je udarcem u suprotni kut svladao gostujućeg vratara.

U 37. minuti, Benzema je zabio preciznim udarcem iskosa s lijeve strane za 2-0.

Početkom nastavka, u 47. minuti, poentirao je Benzema još jednom iz blizine, nakon ubacivanja Riberyja. Točku na i stavio je Menez pogotkom iz blizine u prvoj minuti sudačke nadoknade, nakon što ga je lijepo petom proigrao Giroud.

Franck Ribery je odigrao 60. utakmicu u dresu Francuske. Zabio je 10. gol za reprezentaciju i upisao 10. asistenciju. Bio je strijelac i u prethodnim dvjema pripremnim utakmicama Francuza za Euro, u pobjedama 3-2 protiv Islanda i 2-0 protiv Srbije. Karim Benzema je, pak, najbolji strijelac (7) i najbolji asistent (5) u reprezentaciji otkad ju je preuzeo Laurent Blanc.

Utakmicom u Le Mansu Estonija je postala prva reprezentacija koja je odigrala barem jedan susret s preostale 52 članice Europske nogometne organizacije (UEFA).

Estonija je propustila priliku izboriti Europsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj kada je u dodatnim kvalifikacijama, u dvije utakmice, poražena od Irske, prvog suparnika Hrvatske na Euru.

Za razliku od Francuza, domaćini Ukrajinci se nisu baš nakrcali samopouzdanjem u svojoj posljednjoj provjeri pred Euro, jer su u Ingolstadtu izgubili od Turske s 2-0. Turska je bila bolja i zasluženo je pobijedila golovima Erkina u 30. i Pektemeka u 70. minuti. Andrij Ševčenko, koji je ušao u igru u drugom poluvremenu, propustio je u završnici dvije dobre prilike, jednom je pogodio gredu.

Austrija i Rumunjska odigrale su u Innsbrucku 0-0.

Prijateljske utakmice:

Francuska – Estonija 4-0 (Ribery 24, Benzema 37, 47, Menez 90+1)

Turska – Ukrajina 2-0 (Erkin 30, Pektemek 70)

Austrija – Rumunjska 0-0

Švedska – Srbija 2-1 (Toivonen 23, Ibrahimović 52 – 11 m / Subotić 27)

Linker
21. rujan 2024 22:00