Jadran Babić / Cropix
KERUM POJASNIO

'Svaguša se slizao s novinarima, a Andabak je dobio više nego je uložio'

Sve što smo obećali to se i ispunilo, velika većina toga. Već sam rekao da nisam nezadovoljan svojom dionicom u Hajduku, dapače, napravilo se mnogo dobrih stvari
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 20. prosinac 2010. 12:07

Splitski gradonačelnik Željko Kerum sazvao je nešto prije 11 sati novinare u Banovinu, a priliku je iskoristio da bi udario po dojučerašnjim suradnicima u Hajduku, Jošku Svaguši i Jaki Andabaku .

- Svaguša je odradio svoj dio posla. Previše se u zadnje vrijeme slizao s novinarima, vidilo se to po izostanku kritičnih komentara prema njemu. Slizao se Svaguša i s navijačima.

- Andabaka je prije ulaska u Hajduk bio nepoznat široj javnosti. Od ulaska u Hajduk dobio je veću reklamu nego li je to onih njegovih 14 milijuna kuna – opleo je Kerum.

Najavio je promjene u Nadzornom odburu, poručivši da je upitno hoće li u njemu biti mjesta za Andabaka.

- Sve ćemo odraditi prema propisima, u Hajduku sve mora biti transparentno – poručio je.

Svaguša: Ja sam svoju dionicu odradio časno i pošteno

Hajdukova predsjednika Joška Svagušu nisu iznenadile riječi gradonačelnika Željka Keruma, njegova bliskog prijatelja o brzom biranju nove uprave “bijelih“. Odnosno o javnom natječaju kojim će se birati nova uprava takoreći već sutra. Svaguša, dakle, odlazi, u pripremi je javni natječaj za njegova nasljednika!

- Znam ja za njegova razmišljanja, to je njegovo pravo u ime većinskog vlasnika i nije me to iznenadilo. Bilo je pitanje trenutka kad će to Kerum kazati. Jer, rekao mi je da o tome razmišlja i ja znam za to – Svaguša nije djelovao iznenađen.

Kako komentirate Kerumovu odluku?

- Neću to komentirati, moje je bilo da odradim svoju dionicu, a sve ostale odluke u rukama su većinskog vlasnika. Na isti način kad ste me pitali o dionicama rekao sam da ja to nemam šta komentirati jer to nadilazi moje zadatke i kompetencije.

Niste nimalo iznenađeni?

- Ne. Kerum mi je rekao da o tome razmišlja i ja sam o tome upoznat.

Znači, slijedi javni natječaj?

- Tako je.

A hoćete li se i vi možda kandidirati za novi mandat?

- Ma ne, neću se kandidirati. Ja sam svoju dionicu odradio časno i pošteno, najbolje što sam znao i umio. Sve što smo obećali to se i ispunilo, ili barem velika većina toga. Već sam rekao da nisam nezadovoljan svojom dionicom u Hajduku, dapače, u godinu i pol napravilo se mnogo dobrih stvari, velikih pomaka na bolje – kaže Svaguša.

Dobro, ne odlazite već sutra, nego treba proći javni natječaj, odabir...

- Naravno, nastavljam raditi do do daljnjega, dok ne dođe naslijednik. Nije problem, radit ćemo – poručio je Svaguša s osmijehom.

Linker
25. rujan 2024 10:42