Goran Šebelić/CROPIX
MLADE REPREZENTACIJE

Šuškovi izabranici izgubili od Nizozemske, Jeličićevi remizirali s Francuskom

Hrvatska reprezentacija do 23 godina izgubila je u Puli od Nizozemske 2-3, dok su oni mlađi reprezentativci do 19 godina remizirali s Francuzima (2-2) u Kostreni
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 05. veljača 2013. 18:14

Hrvatska (U-19) - Francuska (U-19) 2-2

Loše je počelo već s himnom jer nakon besprijekorne Marseljeze tehnika je zakazala kad se trebala odslušati Lijepa naša... S dosta problema nastavilo se na travnjaku budući da su osjetno oslabljeni, nekompletni Hrvati jedva nalazili protulijek za agresivne goste, tjelesno dominantne, kontrirajući im silnom trkom i tehničkim minijaturama i to sasvim uspješno. Od brojnih prilika realizirane su četiri...

Francuzi su poveli u 16. minuti nakon odlične kombinacije lijevom stranom kad je Nangis poslužio Mendyja, on centrirao Benziau koji tuče oštro, neobranjivo. Nešto kasnije van je morao ozlijeđeni kapetan Čanađija, 'osveta' stiže brzo: Plum ubacije parabolu pred vrata, golmana su zbunili nekonkretni stoperi pa ofenzivni Jedvaj u 26. minuti vješto loptu šalje u mrežu! Osam minuta kasnije Hrvatska vodi - Fabri je krenuo u nepoznato i promašio loptu, koju Brlek slijeva krasno šalje Ivančiću, on pak čelom lako poentira u prazna vrata, zaista super! Za konačni remi u 65. minuti Nangis koristi pogrešku Deanovića i lako matira Mikulića. S obzirom na sve, ovo je solidan rezultat Hrvatske koju su gledali i razni skauti. Zicer nije realizirao P. Mišić u 86. minuti. Sacko impresionirao strelovitošću, Mikulić refleksom. Igrač utakmice: Tin Jedvaj!

KOSTRENA Stadion Žuknica. Gledatelja oko 200. Sudac: Ivan Bebek (Hrvatska).

STRIJELCI: 0:1 - Benzia (16), 1:1 - Jedvaj (26), 2:1 - Ivančić (34), 2:2 - Nangis (65)

HRVATSKA (4-3-1-2): Malenica - Marotti, Jedvaj, Prenga, Mršić - Čanadžija, Plum, Brlek - Pavičić - Ivančić, Kiš (još su igrali: Mikulić, Deanović, Šimunec, Mioč, Mi. Kovačić, Špehar, P. Mišić, Perica). IZBORNIK: Dinko Jeličić.

FRANCUSKA (4-1-4-1): Fabri - Ikoko, Rougeaux, Laporte, Mendy - Azouni - Nguette, Meite, Rabiot, Nangis - Benzia (još su igrali: Beunardeau, Sacko, Kone, Moreira, Dutournier, Sanson, Honou). IZBORNIK: Francis Smerecki.

Hrvatska (U-23) - Nizozemska (U-23) 2- 3

Potpuno zasluženo pobijedila je kvalitetnija U-23 reprezentacija Nizozemske kojoj su se domaći mogli suprotstaviti ravnopravnom tek u prvih 45 minuta. Hrvatski su reprezentativci očito fizički inferiorniji kako po pitanju priprema tako i po motoričnosti, za razliku od hitrih i uigranijih Nizozemaca koji su igrali po uobičajenoj šabloni. Pred osamsto gledatelja na vrlo teškom blatnjavom terenu u početku su se bolje snašli Šuškovi izabranici. Mladi Vatreni poveli su u 7. minuti nakon što se Kramarić odlično oslobodio braniča i sa 13-14 metara prizemnim udarcem matirao Zoeta. Nizozemci su uzvratili sa nekoliko dobrih akcija u dubinu uslijed kojih su Duarte i La Parra propustili izvrsne prigode u 25. i 26. minuti, da bi u 36. opet Kramarić iskazao vještinu da se u šesnaestercu oslobodi u poziciji za šut ali je golman njegov udarac sigurno obranio. U trenutku kada su naši bili s igračem manje, jer se pripremala izmjena za ozlijeđenog Horvata, gosti su poravnali. Centaršut s desne strane iskoristio je centralni napadač Bejong koji je pored visokih stopera i vratara uspio glavom postići zgoditak.

U nastavku su gosti izmijenili čak osam igrača, dok je Šušak ubacio još trojicu. Tako je još više do izražaja došla fizička spremnost gostiju koji su dominirali i postigli dva zgoditka, u 61. preko Locaide i u 75. preko De Wilhema koristeći slabosti u srednjem dijelu naše obrane. Naši su uspjeli smanjiti vodstvo Nizozemaca preko Borasa koji je nakon akcije s lijeve strane primio loptu i u visini sredine šesnaesterca dobro pucavši pogodivši mrežu Biziota. Bio je to motiv našima da pojačaju pritisak na gol Nizozemaca i pokušaju izjednačiti. Međutim, u tome nisu uspjeli. Realno gledano prema viđenom na terenu, gosti su ipak bili bolji i zaslužili pobjedu, dok su naši igrači na trenutke djelovali dobro, ali u drugim trenucima i prilično naivno, što možemo pripisati i razlici u pripremi, te lošem travnjaku koji je ipak limitirao momčad koja igra više s kombinatorikom.

PULA - Stadion Aldo Drosina. Gledatelja oko 800. Sudac: Darko Čeferin. Pomoćnici: Andrej Kokolj i Jure Praprotnik (svi Slovenija).

STRIJELCI: 1:0 - Kramarić (7), 1:1 - De Jong (45), 1:2 - Locaida (61), 1:3 - De Vilhena (75), 2:3 - Boras (86).

HRVATSKA (4-2-3-1): Kalinić - Horvat (od 45. Runje), Kelić (od 68. Rugašević), Pavlović, Tičinović, Paurević, Lešković (od 46. Trebotić), Boras, Antolić, Glavica (od 63. Livaja), Kramarić. IZBORNIK: Ivo Šušak.

NIZOZEMSKA (4-3-3): Zoet - Leerdam, Van Dijk, Nuyinch, Van Aanholt - Van Haarem, La Parra, Duarte - De Jong, Bacuna, Wildschut (još su igrali: Van Derhoon, Bruma, Bruns, De Wilhena, Jozefzoon, Locodia, Boetius, Bizot). IZBORNIK: Cor Pot.

Linker
22. rujan 2024 15:28