REGIONALNI KUP

Niko Kovač startao pobjedom na klupi mini Vatrenih: Mladi s 3:1 slavili protiv Italije

Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 07. veljača 2013. 18:08

Vrlo žustra, tvrda utakmica u kojoj su naši uzvratili Azzurrima za 2:4 u Portogruaru, vesele umaška dva razlike tako da ćemo u slučaju istog broja bodova biti bolji zbog jednog pogotka više u gostima. Hrvatska je u međuvremenu u Rovinju 2:1 pobijedila Sloveniju s kojom igra i 27. veljače u Kopru, dočim se Talijani i Slovenci sastaju 6. i 20. ožujka.

Pogoci su bili efektni. Šitum je proigrao Brozovića na desnom krilu, slijedi trk u šesnaesterac i majstorska realizacija u suprotni donji kut za vodstvo Hrvatske.

Kod drugog pogotka agilni Vrsaljko je s zdesna poslao fantastičnu parabolu, a u razini tzv. druge vratnice Caktaš sjajno reagira te u skoku loptu posprema čelom, zaista neobranjivo.

Poslije brojnih izmjena (Šitum preselio na desno krilo, Čalušić na lijevi bok, ušli i razmjestili se svi s liste pričuva) igra je bila malo skromnija. Sigurno vodstvo Hrvata smanjeno je zbog prekratke Mitrovićeve paralale koja ne dolazi do Gorupeca, a Župarić ne stiže onemogućiti Montinija, Sluga je bio nemoćan.

Konačnih 3:1 postavio je Mitrović, nakon što je iz slobodnog udarca zbog prekršaja na Livaji, loptu tamo lijevo, na poludistanci, namjestio Mlinar, ubacio u kazneni prostor gdje se odlično snašao Mitrović i prebacio vratara za uvjerljivo slavlje Hravtske.

Kovač: Ja sam presretan!

Kako ne bih bio sretan, ipak je ovo nastup sastava pod nacionalnom zastavom i grbom, u takvim okolnosima tri boda su uvijek posebno važna.

Prvo je pohvalio nogometaše:

- Momci su za pet!

Nije zaboravio ni prethodnika Šuška:

- Ivo je veliki gospodin i prijatelj, hvala što mi je dao toliko dobrih igrača!

U kratkoj analizi potužio se na dosta težak teren, priznao da je katkad htio utrčati i štogod odigrati, pomoći uratkom, ne tek sugestijom...

- Sve je odrađeno pošteno. Onako kako smo očekivali. U tu priču ušli smo baš ozbiljno. Nogometašima još jednom zahvaljujem i skidam kapu. Nisu sustajali usprkos umoru od kluskih priprema. U ova tri-četiri dana puno smo i razgovarali. Dakako da pravi posao tek slijedi. Volio bih ukupnu pobjedu u Kupu regija, za samopouzdanje uoči kvalifikacija za EP momčadu U-21...

HRVATSKA – ITALIJA 3:1 (1:0)

UMAG – Gradski stadion. Gledatelja oko 300. Sudac: Dejan Balažič, pomoćnici: Andraž Kovačić i Goran Mikača (svi Slovenija), četvrti sudac: Marin Vidulin (Hrvatska).

STRIJELCI: 1:0 –Brozović (36), 2:0 – Caktaš (49), 2:1 – Montini (79), 3:1 – Mitrović (84)

HRVATSKA (4-3-3): Picak (od 46. Sluga) – Vrsaljko (od 58. Gorupec), Župarić, Čalušić, Bručić (od 46. Mitrović) – Mrzljak – Brozović (od 46. Babić), Caktaš – Jakoliš (od 46. Močinić), Šitum (od 63. Mlinar), Oršić (od 46. Livaja). IZBORNIK: Niko Kovač

ITALIJA (4-1-3-2): Di Vincenzo – Cane (od 81. Stevanin), Tartaglia (od 52. Baldan), Sbraga, Paparusso – Agnello (od 64. Marcotullio) – Vita (od 76. Da Lio), Degeri (od 55. Falco), Proietti – Montini, Gatto (od 46. Mancuso). IZBORNIK: Valerio Bertotto

Linker
22. rujan 2024 17:29