Nenad Dugi / CROPIX
TREBA MU VREMENA

Šuker najavio: Pomoći ćemo HNL-u, ali prvi korak je odlazak u Brazil 2014. godine

Nulta tolerancija prema huliganizmu, klađenju u nogometu i ama baš svemu onome što nagriza zdravo tkivo. Apeliram na vas predstavnike medija da generirate pozitivu
Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 07. srpanj 2012. 23:23

Drugi dan nakon što je postao prvi čovjek hrvatskog nogometa Davor Šuker je kao predsjednik HNS-a sjeo s predstavnicima Udruge prvoligaša. Presedan koji će, potvrdili su i Komen, i Šuker, i pomoćnik ministra Jovanovića, Petar Skansi, postati ono što je odavno morao biti - uobičajena praksa. Nažalost, u proteklih 14 godina Šukerov je prethodnik na probleme HNL-a znao reagirati na najnevjerojatnije moguće načine a la “Nije to moj problem”?!

- Odlučnost, brojni radni sastanci iz kojih će se roditi kvalitetne odluke, vjera u promjene nabolje i puno pozitivne energije. To nam treba. A Savez će Udruzi kad god može i koliko god može pružiti ruku - pričao je Šuker.

- Nulta tolerancija prema huliganizmu, klađenju u nogometu i ama baš svemu onome što nagriza zdravo tkivo. Apeliram na vas predstavnike medija da generirate pozitivu. Da napokon povećamo gledanost na utakmicama HNL-a. U tom smislu hvala Digitelu i svima koji će pratiti Hrvatsku ligu te pomoći da od nje napravimo što bolje natjecanje. Mi ćemo pomagati, od Prve HNL do županijskih. Konkretno? Npr. kako dio novca od kladionica i ostalih koji profitiraju od nogometa, dok je taj isti nogomet na aparatima, vratiti nogometu?

- Tek sam drugi dan predsjednik HNS-a, još se ni čestitke nisu stišale, pa vas molim da mi ipak date malo vremena prije nego što vam dam konkretne odgovore i povučem konkretne poteze. Zasad sam siguran u samo jedan način - pomozimo svi zajedno novom izborniku Štimcu i reprezentaciji da ode na Mundial 2014. u Brazil. Onda ćemo sigurno biti bogatiji! Dakle, HNS želi reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu i HNL u kojem ima više vjere u suđenje, u kojem je što više Akademija, rada s mladima. Želi modernizaciju stadiona pa da za osam godina, zašto ne, i jedan naš grad bude domaćin Eura.

- Cilj sastanka bio je postići sinergiju i partnerstvo Udruge, Saveza i Ministarstva. HNL je u problemima i analazirali smo sve te probleme - pričao je Komen.

- Prva HNL je, ja u to vjerujem, liga velikih mogućnosti. U iduće dvije godine kanimo aktualnih 12-ak milijuna kuna godišnjih prihoda dvostruko povećati. To bi omogućilo i stvaranje Fonda solidarnosti za intervencije u gorućim slučajevima kakvima smo, nažalost, već svjedočili. TV-prava, sponzori, kladionice, nove šanse koje se mogu otvoriti kroz nove odredbe u Zakonu u sportu tj. financiranje sporta... To su, npr., mogući izvori. Uz financiranje Omladinskih pogona od strane jedinica lokalne samouprave - rekao je poduzetni Komen, čovjek s idejom koji ne želi sjediti i čekati pomoć s nebesa, ali isto tako ne želi (i ima pravo) u ime Udruge prvoligaša kretati u bitku koja bi vjerojatno bila unaprijed izgubljena ako Udruga neće imati pomoć najprirodnijih mogućih saveznika, HNS-a i resornog Ministarstva.

Jučer je bila prva radionica. Nakon druge bi, umjesto želja i dobrih namjera, bilo dobro čuti konkretne ideje i planove. Šuker, Komen, Skansi... Gospodo, pomoći ćemo, ali stvorite nam Prvu HNL na ponos. I sretno.

Linker
25. rujan 2024 07:21