Chelsea coach Carlo Ancelotti reacts from the sideline during the friendly soccer match between Ajax and Chelsea at the Arena Stadium in Amsterdam, The Netherlands, Friday July 23, 2010. (AP Photo/Ermindo Armino)
 AP
CARLO ZAŽELI ŠEICI ISPUNE

STVARA MEGAMOMČAD Ancelotti: 'Modrić je jedan od najboljih veznjaka na svijetu!'

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 12. srpanj 2012. 00:18

U mjestu Stegersbach, 150 kilometra južno do Beča, odvijaju se pripreme jedne od momčadi koju će Europa bolje upoznati tijekom nastupajuće sezone. Paris SG je veliki klub bio i prije dolaska arapskih šeika, a Ancelotti je počeo graditi mega momčad koja bi u bliskoj perspektivi morala ispuniti ambiciju šeika Al-Thania, odnosno osvojiti naslov prvaka Francuske i potom Europe.

Za taj cilj Al-Thani nije postavio financijske limite. Do ovog trenutka, međutim, PSG nije finalizirao niti jedan 'kraljevski’ transfer osim djelomice Ezequila Lavezzija iz Napolija. Argentinac je ukupno koštao 30 milijuna eura i svakako je vrhunsko pojačanje za Ancelottija. No, javnost je, uostalom i šeik Al-Thani, željan onih imena koja će impresionirati ne samo navijače, nego i javnost odnosno njega. Na popisu tih želja su tako na primjer Thiago Silva i Ibrahimović iz Milana, o čijem se transferu šuška tjednima, i upravo su u tijeku pregovori s Berlusconijevim suradnicima. No, jedan od željenih vedeta je i hrvatski reprezentativac Luka Modrić.

Glavni direktor PSG-a, Leonardo, je već obavio razgovore s Danielom Levyjem odnosno Tottenhamom, svoje su želje predočili i Modriću. Za sada su izvjesne tri stvari: Ancelotti želi Modrića kao glavnog playmakera, PSG je službeno (i jedini pismeno) ponudio Tottenhamu 40 milijuna eura, a Levy od Parižana traži ni manje ni više nego 50 milijuna funti!

- Znam ja što vas najviše zanima u ovom periodu, ali moram vas odmah razočarati - krenuo je Ancelotti na prvu. - Ne mogu pričati javno o mercatu! Morate me shvatiti, i to prihvatiti, jer bilo bi neozbiljno s moje strane da sada u javnosti iznosim naše želje, ideje i aktivnosti da kvalitetno pojačamo igračku ružu.

Znači, ne želite nam reći kakvo je stanje stvari na relaciji PSG - Luka Modrić?

- Nemojte inzistirati jer vam ne mogu ništa reći. A k tome nije to pitanje za mene, nego za vodstvo PSG-a, ja sam trener. Znam samo da voditi prijelazni rok nije lako, zapravo je to najteži dio posla za klupske operativce. Mi u PSG-u osjećamo koliko je teško dovesti kvalitetne igrače.

Nismo inzistirali pa smo krenuli zaobilazno pitajući Carla Ancelottija kako je doživio nogomet na netom završenom Euru 2012?

- Iskreno rečeno, ničim nisam iznenađen. Sve je išlo prema očekivanjima, pobijedila je Španjolska, realno sada najbolja reprezentacija na svijetu. Bilo je još dobrih reprezentacija, kao Italija, Njemačka, ali protiv ovakve Španjolske jednostavno je teško suprotstaviti se. Nogomet? Bilo je dosta golova, ofenzivniji pristup, sve je to dobro za nogomet.

Kako vas se dojmio Luka Modrić, o kojem se toliko priča u kontekstu prijelaznog roka, Real Madrida, PSG-a, Chelseaja, Man Uniteda? Je li igrama na Euru potvrdio da vrijedi takve elitne pažnje?

- Moram vam reći da meni nije trebalo gledati Modrića na ovom Euru da bih shvatio o kakvom se talentu radi. Njegove sam potencijale poznavao i prije, a sada su mogli biti potvrđeni onima koji ga nisu dovoljno poznavali ili cijenili. Modrić je izniman igrač i po mojem mišljenju u ovom trenutku jedan od nekoliko najboljih vezista na svijetu.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a...

Linker
22. rujan 2024 01:09