Robert Belošević/Cropix
TRIJUMF ZA GABRIĆA

Srna: Svaki zvižduk nekom igraču Hrvatske na Poljudu bio bi uvreda i meni!

Najbolje poznajem splitsku publiku, oni će htjeti od prve minute neki korner, aut, šansu... Samo da se borimo, dajemo 100 posto od sebe, mislim da u tom slučaju rezultat neće izostati
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 02. lipanj 2011. 15:06

Nakon osam godina Darijo Srna odigrat će u Splitu dvoboj za bodove. Prvi put kao kapetan povest će momčad na stadionu gdje je igrački rastao. Zamišljate li kako će izgledati istrčavanje pred puni Poljud?

- Kako ne! Već sam u sebi odigrao dvije utakmice. Za mene je to velika čast. Radi se o mojim navijačima koji su me bodrili i pomogli da odem u drugi klub, tu sam napravio prve profesionalne korake i doživio vrhunac u hrvatskom nogometu - kaže as Šahtara i Lige prvaka, član idealne jedanaestorice elitnog europskog natjecanja po izboru Uefine web stranice i drugi asistent Lige prvaka.

- Ova tri boda su zlatna. Imamo i puno dodatnih motiva, da prekinemo crni niz na Poljudu te da trijumfiramo za Dragu Gabrića.

Hoće li biti treme?

- Neće. Samopouzdanje je na razini. Najbolje poznajem splitsku publiku, oni će htjeti od prve minute neki korner, aut, šansu... Samo da se borimo, dajemo 100 posto od sebe, mislim da u tom slučaju rezultat neće izostati. Zajedno s publikom svladat ćemo Gruziju. Ovo je posebna utakmicu koju osobno čekam jako dugo.

Potom je sam uzeo riječ:

- Moram naglasiti da ja kao Dalmatinac i igrač Hajduka nikad u Zagrebu nisam imao niti jedan problem. Uvjeren sam da će se tako osjećati i moji suigrači i prijatelji iz Dinama i drugih klubova na mom Poljudu. Da neće biti zvižduka prema njima, pogotovo Mandžukiću koji je stvarno dečko na mjestu. Pozivam sve da nas podrže i znam da ne mogu puno utjecati na eventualne zvižduke, ali moram podvući da bi to bila velika uvreda za sve ove momke i za mene kao kapetana reprezentacije... Mi smo svi hrvatski reprezentativci, od prvog do posljednjeg.

CIJELI INTERVJU PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Linker
25. rujan 2024 04:24