Duje Klarić/CROPIX
OPERACIJA GRUZIJA

Bilić: Ne zanima nas bojkot Torcide, znam da će nas Splićani nositi do pobjede!

Gruzija nije San Marino, psihički smo spremni i za situaciju da u 75. minuti bude 0-0, bit ćemo siloviti, ali nećemo bezglavo srljati - najavljuje Slaven Bilić
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 02. lipanj 2011. 18:07

SPLIT - Torcidin 14-minutni bojkot, koji simbolizira 14-godišnju apstinenciju s Poljuda hrvatske nogometne reprezentacije u natjecateljskim dvobojima, ne zabrinjava Slavena Bilića uoči za njega na puno načina posebne utakmice.

Naš je izbornik, naime, iz Splita i jako mu je stalo da baš pod njegovim vodstvom Hrvatska prvi put pobijedi u njegovu rodnu gradu, k tome i u razdoblju dok traje proslava 100. rođendana Hajduka, što će kulminirati gostovanjem Barcelone 23. srpnja. No, Bilić ne želi da ga stvari za koje smatra da nije kriv dekoncentriraju:

- O toj temi Poljuda i važnosti utamice s Gruzijom smo već dosad razgovarali, ne želim se ponavljati. Mi smo potpuno usredotočeni na svoj cilj i do njega ćemo doći, uvjereni u bodrenje svih koji dođu na tribine - kazao je naš izbornik i nedvosmisleno dao do znanja da će ovog petka (20.00) samo pobjedu smatrati zadovoljavajućim ishodom:

- Vratit ćemo se svi skupa s ovom reprezentacijom u Split, na Poljud, jer ćemo u petak navečer pobijediti Gruziju. Zar sam bahat ako to tako najavljujem? Pa sumnjao bih u svoju momčad da to ne kažem. Mi smo i u Tbilisiju bili bolji od njih, nismo tamo zaslužili pobijediti, ali ni izgubiti. Oni su dobri, mi smo bolji, spremni smo u svakom pogledu to potvrditi na terenu.

I Biliću i igračima bit će poseban osjećaj istrčati na Poljud:

- Kako ne. I Aljoša je iz Splita, puno igrača je iz Splita, Gavro je iz Splita... Želimo u prvom redu pobijediti radi sebe i Hrvatske, potom da skinemo tu stigmu sa Splita, što je ionako stjecaj okolnosti, a treći veliki motiv je Drago Gabrić. Dakle, puno, puno, puno motiva...

Taktička namjera protiv Gruzijaca je rano vodstvo, s Torcidom ili bez nje...

- Tražit ćemo rani gol kao i svaki put, no ako kažem da smo psihički spremni, spremni smo da ne gubimo glavu i ako u 75. minuti bude 0-0. Ni Andori nije lako zabiti prvi, jedan je San Marino - nasmijao se Bilić, a nadovezao glavni tajnik Zorislav Srebrić:

- Nije važno kakav je rezultat u 15. minuti, nego kakav će biti nakon sudačke nadoknade.

I opet Bilić:

- Jedva čekamo istrčati na Poljud, teret je fenomenalan, nošeni splitskom publikom od prvog ćemo trenutka tražiti, provocirati prilike za gol, iako smo svjesni snage i težine suparnika. Bit ćemo odlučni i siloviti, ali strpljivi, da ne odemo u anarhiju i gubljenje rasporeda, jer nas to ne bi dovelo nikamo - poručio je Bilić.

HRVATSKA (4-4-2):

Runje - Srna, Ćorluka, Šimunić, Pranjić - Mandžukić, Vukojević, Modrić, Perišić - Eduardo, Jelavić.

SUDAC: Stefan Johannesson (Švedska)

POČETAK: 20.00

STADION: Poljud.

Linker
25. rujan 2024 06:32