Ronald Gorsic / CROPIX
UTUČENA SVLAČIONICA

SRNA NAKON KIKSEVA 'Treba dići glave i ići dalje. Ne čitati novine sljedećih pet, šest dana'

Piše: HinaObjavljeno: 07. rujan 2015. 10:29

U dvoboju H kvalifikacijske skupine EURA 2016 u Oslu su nogometaši Norveške pobijedili Hrvatsku s 2-0 (0-0), a ovim prvim porazom u kvalifikacijama Hrvatska je ugrozila svoje šanse za izravan plasman na završnicu jer sada Norveška ima dva boda više od "vatrenih".

Norveška je sada prva u skupini sa 16 bodova, Italija ima 15 i utakmicu manje kod kuće s Bugarskom, a Hrvatska je treća s 14 bodova dva kola prije kraja. Dvostruki strijelac za Norvešku bio Jo Inge Berget (51, 69).

Darijo Srna podvlači:

- Treba živjeti s porazom. Koji je zaslužen. Bojali smo se prekida, i tako smo primili gol. Isprika svima. Kritika će biti i mora ih biti. Hrvatska nije prvi put u ovakvoj situaciji. Ja tvrdim da je svaki igrač dao 100 posto, ali to nije bilo dovoljno danas. Možda to nije bilo pravih 100 posto, možda smo umorni, treba dići glave i ići dalje. Ne čitati novine sljedećih 5-6 dana.

Mandžukić nije zabio pet šansi.

- Kad ne ide, zna biti jako teško. On ima najveću želju, no moramo skinuti taj negativni niz. Sad moramo još više skupiti snagu, jasno je da će biti kritike, ali moramo nakon svega izaći jači.

Jedan od najbolji igrača u susretu protiv Norveške bio je Domagoj Vida.

- Teško je sada pričati. Očekivali smo šest bodova, a osvojili smo samo jedan što je veliko razočaranje. Želim se ispričati navijačima. Sada moramo skupiti glave jer su ispred nas još dvije utakmice - kazao je Vida.

Linker
14. rujan 2024 03:06