UTUČENI KAPETAN

I Srna kontra izbornika: 'Ma recite da sam bio očajan, ali želju mi nemojte osporavati'

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 08. rujan 2015. 17:06

Žestoka je paljba po izborniku Niki Kovaču, tek nijansu manja po reprezentaciji i pogotovo kapetanu Dariju Srni. Jutro poslije debakla u Oslu, koji je živo podsjetio na Glasgow, Srna je na putu za Kijev bio podjednako deprimiran kao i poslije utakmice.

- Noć nije donijela ništa bolje raspoloženje, čemu si lagati. Odigrali smo loše, ružno izgubili, a još uvijek si ne mogu dati odgovor što nas je to snašlo u Bakuu i u nedjelju u Oslu. Prošao sam sve faze nogometa u karijeri, krizne kao i ove, ali opet, još ne mogu dokučiti zašto nismo bili pravi.

Izbornik Niko Kovač, prilično netaktično, prozvao je igrače, ne imenovavši nikoga, kako nisu bili 100% u utakmici?

- Rekao je to i nama, ali ja se kao kapetan reprezentacije s time ne slažem. Uvjeren sam da su svi dali maksimum koliko su mogli u pristupu Bakuu i Oslu, a sada, druga je stvar kako je to ispalo. Polazim od sebe, možete mi predbaciti što god hoćete, da sam krivo čuvao suparnika, loše centrirao, pogrešno procijenio akcije, dakle da sam bio očajan, ali mi nitko ne može osporiti želju. Kao ni ostalima. I još nešto. Navijači su jako razočarani i ljuti, na nama je da stoički prihvatimo kritiku. Oni su uvijek emotivni, i kad nas hvale, i kad nas kritiziraju, i mogu prihvatiti njihove negativne komentare. No, kod dijela vaših kolega vidi se da jedva čekaju da rasturaju igrače i reprezentaciju. Tužno je to...

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SPORTSKIH NOVOSTI

Linker
22. rujan 2024 08:41