LJUBIČIĆ U TAVRIJI

'Srna mi je puno pomogao. Njegovo ime otvara sva vrata, on je veleposlanik Hrvatske'

Piše: Mario VelićObjavljeno: 05. srpanj 2011. 13:25

Marin Ljubičić, bivši veznjak Hajduka, a od prije dva dana igrač ukrajinske Tavrije, polako hvata konce življenja u novoj sredini, u gradu Simferopolu na Krimu, ali i rada u novoj momčadi. Prije svega valja srediti sve potrebne dokumente, a u njegovu slučaju to nije nimalo lagan posao.

- Krim je Autonomna Republika, pa neke papire rješavam ovdje, druge u Kijevu, a po treće ću morati i u Zagrebu, naputovat ću se ovih dana. Mislim da ću, dok ne stignu svi dokumenti, propustiti prva dva ili tri kola, taman dok se snađem u novoj sredini- kazao nam je jučer Ljubičić.

Pomogao mu je i najpoznatiji Hrvat u Ukrajini Darijo Srna, pri Ljubičićevim pregovorima s čelnicima Tavrije poslužio mu je kao prevoditelj.

- Zahvalan sam mu zbog toga, teško je dogovarati važne stvari poput ugovora kad ne znaš jezik. A sama činjenica da je Srna bio sa mnom puno znači, njegovo ime otvara sva vrata, toliko je poznat i cijenjen da bi se moglo kazati da je veleposlanik Hrvatske u Ukrajini - kazao je Ljubičić.

Iako je napustio voljeni Hajduk, Marin je u Ukrajini sretan i zadovoljan, oduševljen svime i svima koji su ga dočekali. Shvatio je to kao korak naprijed u karijeri, nada se da će povjerenje Ukrajinaca vratiti dobrim igrama na terenu.

- Gledao sam prijateljsku utakmicu protiv Krivbasa, a s obzirom na sve što vidim na treninzima jasno mi je da je ukrajinska liga kvalitetom puno ispred naše. Svaki nam dan trener Valerij Petrov drži predavanja o taktici, usto se jako puno radi na fizičkom dijelu, način rada sličan je onome što ga je Balakov uveo u Hajduku. Možda im nedostaje malo one fine tehnike, možda igra nije onako za oko lijepa, ali jest dinamična i zanimljiva, puno je trke i žestokih duela - kazao je Ljubičić.

A Hajduk je njega na neki način “ispustio”, igrač koji je prošle sezone bio važna karika momčadi pa je nakon loma nosa igrao i s maskom, sada je na mala vrata otišao s Poljuda.

- Ništa Bijelima ne zamjeram iako se i meni učinilo da sam žrtva politike uprave o smanjenju kadra. No vidim da mi je ovo korak dalje, takav je život nogometnog profesionalca, a Hajduk će mi ostati u lijepom sjećanju. Navijat ću za Bijele da i ove sezone ostanu dulje u Europi i uspiju “skinit” Dinamo. I moj klub želi izboriti europska natjecanja, prošle sezone nam je nedostajalo nekoliko bodova za to šesto mjesto, pa možda u budućnosti zaigram protiv Hajduka u dresu Tavrije - priželjkuje Marin Ljubičić.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Linker
03. srpanj 2024 09:20