Tom Dubravec/Cropix
MILO NIŽETIĆ

Hajdukov šef struke ne odustaje: Šimuniću i Pletikosi su vrata uvijek otvorena

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 02. srpanj 2011. 13:25

Hajdukov šef struke Milo Nižetić otvoreno je progovorio o svim poslovima koje su Bijeli obavili u prijelaznom roku.

- Ciljano smo doveli četiri pojačanja na pozicijama na kojima su nam nedostajali igrači za snažniju konkurenciju, a to su Miličević, James, Lima i Vuković. Pored njih stigli su Sarić i Luštica, dva mlada igrača velikog potencijala - kazao je Nižetić.

Kada stiže Japanac Inoha?

- U subotu igra utakmicu za Kashimu, a naši pregovori su detaljni i odvijaju se u pozitivnom pravcu. Inoha se raspitivao za sve pojedinosti, čak i za uvjete na terenima za trening. Vjerujemo da će se Inoha priključiti ekipi na pripremama u Austriji. Inoha je polivalentni obrambeni igrač, više stoper nego bek - kazao je Nižetić i dodao:

- Svaki dan se nudi po 50 igrača, više ni ne otvaram mobitel od silnih poruka. Mi smo morali promijeniti krvnu sliku momčadi, jer pred navijače nismo mogli izaći s ekipom iz prošle sezone. Dugo smo birali igrače, ali moram reći da skautska služba ranije nije radila na renomeu Hajduka.

Jesu li još aktualni dolasci Šimunića i Pletikose?

- Šimuniću su vrata Hajduka uvijek otvorena. I Pletikosi također, jer Pletikosa je brand. Šimunić je od prvog dana bio naša najvažnija meta, ali kompliciran je njegov status.

Koje igrače vidite kao nositelje igre u novoj sezoni?

- Braću Sharbini, i Anasa i Ahmada. Potom Subašića, Andrića i Vukušića. To je pet nositelja, a od Čopa, Trebotića, Tomasova i Tičinovića očekujemo potvrdu kontinuiteta kvalitetnih igara. Pored svih nabrojenih, Miličević i Vuković morali bi imati važnu ulogu u našoj momčadi - rekao je Nižetić nekoliko sati prije Čopova odlaska u Split.

Što će biti s igračima koji nisu bili na pripremama u Kupresu?

- Uglavnom posudba ili odlazak u momčad stobrečkog Primorca koji je ekipa Hajdukova projekta. Jasno, u to ne ulaze Vejić i Buljat koji neće u Primorac. Ako ne pristanu na nove ugovore trenirat će na Poljudu, ali bez ustajanja u 6 sati. Bit će im osigurani normalni uvjeti. Ostali? Primorac ili posudbe.

Tko je dosad službeno napustio Hajduk?

- Bulku u Azerbajdžan i J. Buljat u Izrael. Marin Ljubičić u Ukrajini čeka rasplet. Ponude? Nema službenih ponuda za ostale igrače.

Linker
03. srpanj 2024 09:20