Tom Dubravec / CROPIX
NEKI NOVI VATRENI

Srna: 'Halilović i Kramarić su dokaz da je Hrvatska nepresušni izvor talenta'

Ne vidim se automatski u prvoj momčadi s Maltom, o tome će odlučiti izbornik - kaže Krama
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 06. rujan 2014. 19:04

Hrvatski nogometaši su nakon Cipra, a u uoči Malte nastavili s regularnim djelovanjem u Zagrebu u kojem se spremaju za skorašnji start kvalifikacija za Euro 2016. Zbog pobjede nad slabijim suparnikom, u reprezentaciji nitko ne likuje niti ne najavljuje “potop” Maltežana. Svi su “na zemlji”, čak i Kramarić, Halilović, Brozović..., mladići koji su najavili uspješnu smjenu generacija u “vatrenima”.

- Dobio sam priliku koju sam dobro iskoristio, barem je takva prva reakcija javnosti. Neću sada zbog toga sjesti i ‘pjevati borbene’, već ću nastaviti raditi još jačim tempom - rekao je Andrej Kramarić, jedan od onih koji ulaze u momčad. Osmijeh mu nije silazio s lica, no realno je analizirao situaciju:

- Ne vidim se automatski u prvoj momčadi s Maltom, o tome će odlučiti izbornik nakon što na treninzima svi pokažemo koliko smo dobri. Ja sam nastavio s dobrim radom i igrama koje sam prezentirao u Rijeci i to mi se vratilo. Naravno da sanjam o tome, želim startati, no svaki igrač razmišlja isto...

Reprezentacija je zaista pomlađena nakon Brazila te Mateo Kovačić, ma koliko to čudno zvuči, sa 14 nastupa za A reprezentaciju, progovara s pozicije starosjedioca:

- Znam dobro kako se dečki osjećaju. Donedavno sam ja bio u njihovoj poziciji. Praktički jučer ja sam bio najmlađi, sada više nisam. Kako sam vidio Kramarića i ove mlađe? Što se tu ima govoriti i objašnjavati, znali smo svi kakav je raskošni talent. Ni o Haliloviću se nema što pametovati, on se dokazao odavno.

Bilo kako bilo, s mladima ili nešto tradicionalnijom postavom, Malta se mora pobijediti.

- U to ne treba sumnjati, no ne treba se zanositi da je skupina laka. Moramo samo nastaviti ovako kako smo startali s Ciprom. Malta je slična momčad kao ciparska te očekujem sličan ishod - zaključio je “veteran” Kovačić.

Pravi veteran i senator je, naravno, kapetan Darijo Srna. “Infuziju svježe krvi” u reprezentaciju Srna je prihvatio kao neminovnost.

- To je prirodni tijek stvari, neki dečki su otišli zato što su donijeli takvu odluku. Drugi su pomalo neočekivano upali, no opravdali su očekivanja i siguran sam da će nastaviti tako. Zašto su otišli Pletikosa, Eduardo, Vukojević?! Zato što su zaključili da su dali dosta i da drugi trebaju preuzeti odgovornost. Ja sam, naravno, odlučio ostati jer sam nakon razgovora s izbornikom zaključio da još mogu nešto dati reprezentaciji. Ne, još uvijek uopće ne razmišljam o odlasku...

Premda je za “vatrene” zaigrao “davne” 2002., Srna se dobra sjeća i razumije mlade suigrače:

- I ja sam tada imao 21 godinu, došao sam i, evo, ostao do današnjeg dana. Sada su Kramarić i Halilović u toj ulozi. Nije ta smjena nikakav bauk, ona samo potvrđuje da hrvatski nogomet uvijek ima dosta talenata.

Iako po godinama vrlo iskusan, Danijel Subašić tek je sada, nakon odlaska Pletikose, u reprezentaciji postao “jedinica”:

- Zadovoljan sam, zadovoljan je i Stipe s kojim se često čujem. Nije mi ništa posebno, rekao je nakon Cipra, nisam ni imao previše posla. Nadam se da ni s Maltežanima neće biti puno drugačije.

Linker
22. rujan 2024 17:17