Goran Sebelic / CROPIX
PROBLEMI S OZLJEDAMA

SASTAV ZA MALTU Halilović od starta, dvojba je Brozović ili Kramarić

Srnu muči adukotor, Strinić ima bolove u listu, a Mandžukića je nešto štrecnulo u koljenu
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 06. rujan 2014. 15:04

Nakon vrlo solidnog nastupa protiv Ciprana u Puli, izbornik Niko Kovač dao je slobodan dan reprezentativcima. U petak do 22 sata trebali su se svi javiti u zagrebačku bazu, hotel As. Pozitivne recenzije prvog “jesenskog” nastupa dobar su temelj za dobru atmosferu u kojoj bi od subote prijepodne Vatreni mogli početi pripremu za prvi kvalifikacijski sraz za Euro 2016, protiv Malte.

U kontekstu dobrih partija mlađih snaga, Brozovića, Halilovića, Kramarića, uz očekivanje da će Ivan Rakitić biti spreman za utakmicu, logično se nameće pitanje s kakvom će postavom protiv Malte krenuti prvi “pravi” kvalifikacijski ciklus Nike Kovača. Kad bi stvari glede fizičke spreme odnosno zdravlja igrača bile optimalne, onda smo dojma da bi izbornik na teren poslao istovrsnu startnu 11-oricu, osim što bi Rakitić zauzeo mjesto u srednjem redu. Uslijed toga iz prvih 11 na klupu bi se vjerojatno preselio jedan između Brozovića i Kramarića. Alen Halilović je naime u Puli uvjerljivo djelovao na desnoj krilnoj poziciji i teško će ga Kovač izostaviti iz postave. To prije što je utakmica protiv Malte optimalna prilika da se kvalifikacijskim debijem Halilović konačno “registrira” za Hrvatsku.

No postavu protiv Maltežana diktirat će prije svega zdravstveni bilten reprezentativaca. U Puli je ranije s travnjaka izašao kapetan Darijo Srna, koji je osjetio bol u predjelu aduktora. Zatezanje u spornom mu listu osjetio je i Ivan Strinić, kao što je “match-winnera” Marija Mandžukića štrecnulo u koljenu. Vjerojatno su u pitanju manje tegobe, uslijed umora, karakteristične za razdoblja nakon priprema i unutar prvih natjecateljskih napora. Mekan teren na Drosini svakako je mogao doprinijeti tim tegobama, ali o svemu će se više doznati nakon što liječnička služba pregleda igrače.

Kad bi spomenuti igrači ipak bili pošteđeni napora i rizika, Niko Kovač ima dovoljnu širinu kadra za meč s Maltom. Srnina alternativa je Vrsaljko, Strinićeva su H. Milić ili Pranjić, dok bi Mandžukića mogli zamijeniti Jelavić, Olić, Kramarić...

Mogući sastav za Maltu: Subašić - Srna, Ćorluka, Lovren, Strinić - Modrić, Brozović - Halilović, Rakitić, Kovačić - Mandžukić

Linker
22. rujan 2024 15:27