Ante Čizmić / Cropix
U EUROPI NAKON 16 GODINA

Špaco: Ponosan sam na moj dječji vrtić; Svaguša: Ovo mi je najsretniji dan u životu

Obje rumunjske momčadi koje smo eliminirali su iskusne, za razliku od ove djece koju mi imamo! Uspjeli smo to borbenošću, htijenjem. Uspjeli smo to hajdučki!
Piše: ArhivaObjavljeno: 27. kolovoz 2010. 00:28

Trener Hajduka Stanko Poklepović na medijskoj konferenciji nakon susreta odavao je dojam čovjeka koji je s leđa skinuo teret od 100 kila. Špaco je potpisao povijesni uspjeh momčadi s Poljuda koja je tako nakon 1994. godine kada je igrala u Ligi prvaka, ponovno napravila iskorak u europskim natjecanjima.

- Zasluženo smo se plasirali u Europsku ligu. I Dinamo i Unirea su vrlo dobre momčadi i zbog toga mi je posebno zadovoljstvo što smo se plasirali. Obje rumunjske momčadi koje smo eliminirali su iskusne, za razliku od ove djece koju mi imamo, ali mi smo se i s ovim dječjim vrtićem uspjeli plasirati! Uspjeli smo to borbenošću, htijenjem. Uspjeli smo to hajdučki!

Osvrnuo se Špaco i na loš početak susreta kada je Hajduk unatoč visokoj prednosti iz prvog susreta opasno visio. Priznao je kako se nakon rano primljenog pogotka i sam pobojao.

- Bojao sam se i prije i poslije tog pogotka. Prerano smo primili gol, mladoj momčadi to je bio veliki šok. Trebalo se tome othrvati. Unirea je kontrolirala utakmicu, a kada je isključen Brkljača bilo je jako teško. Međutim, vratili smo se potpuno u susret, dobro smo odigrali u drugom poluvremenu, a čak smo na kraju mogli i uvjerljivo slaviti. Realno, to ipak ne bi bilo pošteno, no pošteno je što smo mi prošli – priznao je Poklepović.

Hajduk se tako pokazao pravom crnom mačkom za rumunjske momčadi. Ovo je već četvrti put da su "bijeli" eliminirali Rumunje u isto toliko ogleda u europskim natjecanjima, a Poklepoviću je to u vrlo kratkom razdoblju uspjelo dvaput.

- Zadovoljan sam učinjenim protiv rumunjskih momčadi, ali nisam sretan kada igramo protiv njih. Momčadi iz istočne sfere su odlične. I Dinamo i Unirea pokazali su se jakim momčadima, ali i mi isto. Zato smo i prošli – poručio je Poklepović.

Linker
07. listopad 2024 01:27