SVAKA MU ČAST, ALI...

Špaco 'oprao' Keruma: Nema pravo ovo raditi, strašno je to što se događa u Hajduku

Osvojili smo drugo mjesto, uzeli Kup, ušli u Europu. Bilo je tu zaista puno radosti, a onda se dogodio raskol na svim razinama. Zaista nevjerojatno, veli Špaco
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. prosinac 2010. 22:39

Dva najvažnija čovjeka koji su obilježili Hajdukovu 2010. godinu sišli su s trona. Na Poljudu više i službeno nema Joška Svaguše, a od kraja listopada Hajduk je, također smjenom, napustio i trener Stanko Poklepović .

Špavo, čovjek koji je osvojio Kup i ušao s Bijelima u Europsku ligu, tužan je zbog svih recentnih zbivanja na Poljudu.

- Žalostan sam prvenstveno zbog Hajduka. Nije klub zaslužio ovakav kraj jedne godine koja je po svemu bila dobra - kazao nam je Poklepović i obrazložio:

- Osvojili smo drugo mjesto, uzeli Kup, ušli u Europu. Bilo je tu zaista puno radosti, a onda se dogodio raskol na svim razinama. Zaista nevjerojatno.

Poklepoviću kao ni mnogim Splićanima nije jasno što se preko noći zbilo u Hajduku da je klub odjednom ostao bez predsjednika, jer iskusni trener dobro zna kako je to kada izostane kontinuitet upravljanja.

- Uz kontinuitet reprodukcije najvažniji je kontinuitet upravljanja, a to, nažalost, izostaje u Hajduku proteklih godina. Šteta, jer to je dugoročni proces i ne može se u jedan dan nadoknaditi.

Upitali smo Poklepovića i za konkretni komentar Kerumovih potez, jer gradonačelnik je inicijator svega što se nenadano dogodilo na Poljudu ovog tjedna.

- Znate što, iskreno. Silno poštujem Keruma i opet bih za njega glasao. Ali nema pravo ovo raditi u Hajduku, klubu koji uskoro slavi 100-godišnjicu postojanja. Umjesto fešte, samo problemi.

Toliko od Poklepovića, trenera kojeg smo zatekli na otvaranju prostorija Omladinske škole Hajduka. Čovjeka koji je cijeli život proveo na Poljudu i u kasnim trenerskim godinama vratio Hajduku trofejni sjaj. Još nam je Poklepović dodao kako ga je pogodilo što nije bio pozvan na svečanost od organizatora nedavne proslave gradskog dnevnog lista koji je izabrao Hajduk za momčad Dalmacije.

- I moj je rad utkan u taj uspjeh. Nekako sam osjećao da mi je bilo mjesto na proslavi. Ali dobro, ne može rezultate nitko prebrisati i meni je drago da je izabran Hajduk kao laureat. Jer, to je u svakom slučaju priznanje i za moj rad. Poslije mene je nastavio Vučević, ali ne zaboravite da sam ja predložio Vučevića za moga nasljednika.

Linker
25. rujan 2024 08:36