GLEDAO SAMO DVD-e

Špaco: Ne razumijem zašto Čačić nije išao snimati Bugare... Nije to dobar stav!

Mlađi Mamić se spremao na put na bugarski Superkup, ali zaustavio ga je trener Čačić. Strateg Modrih drži da nije bilo potrebno još jednom gledati suparnika
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 12. srpanj 2012. 22:31

Sportski direktor Zoran Mamić jučer je trebao biti špijun Dinama na utakmici Superkupa između Ludogoreca i Lokomotiva Plovdiv. Mlađi Mamić se spremao na put, ali zaustavio ga je trener Ante Čačić. Strateg Modrih drži da nije bilo potrebno još jednom gledati suparnika jer zna sve o Bugarima.

Uostalom, Čačić nije niti jednom uživo pratio bugarskog prvaka. Dva puta je na utakmice Ludogoreca išao pomoćni trener Damir Krznar, a jednom su se uputili Zoran Mamić i Miralem Ibrahimović, no taj ogled s Rubinom iz Kazana nije odigran.

Je li Čačićev pristup da nema potrebe osobno pogledati suparnika, te da je njemu bitno jedino kako će odigrati njegova momčad, logično ponašanje šefa struke kluba koji je favorit ili kockanje u fazi natjecanja kad je pogreška nedopustiva? Upitali smo dvojicu iskusnih trenera, Stanka Poklepovića i Mladena Frančića.

- Moje je iskustvo pokazalo da je neophodno važno do kraja upoznati igru protivnika, te da trener, ako može, svakako mora vidjeti barem jedan njihov nastup uživo. Tako najbolje vidi vrline i mane, te kako će njegove osobine staviti u službu svoje igre. Zato ovaj Čačićev stav nije dobar - kazao je Poklepović, da bi dodao:

- Na svaku se taktiku suprotstavlja druga, floskula je kazati "igrat ćemo svoju igru". Ja sam i u Europi i u Aziji najveće rezultate postigao tako što sam dobro prepoznao što može suparnik. Istina, kad sam vodio Hajduk u skupini Europske lige, zbog ritma natjecanja nisam osobno išao u snimateljsku misiju, ali imao sam skauta za svakog suparnika i vjerovao sam u te ljude. Isto tako nije dovoljno samo pogledati DVD, važno je doći i do drugih podataka o zbivanjima u tom klubu. Bez toga se ne može u takvo natjecanje. Čudi me Čačić, on ima iskustva...

Mladen Frančić gleda nešto drukčije.

- Ako trener ima dobre snimatelje, ne mora sam ići na put. Važno je da vjerujem svojim ljudima. Pa niti Mourinho i Ferguson sigurno ne idu uživo pogledati svakog protivnika.

Linker
22. rujan 2024 01:12