Jakov Prkić/CROPIX
HNS GASI VATRU

Hoće li sezona Hajduku završiti prije nego li je počela? Nova runda sa Šibenikom

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 13. srpanj 2012. 11:52

Predstavnici Hajduka i Šibenika danas bi se trebali posredstvom HNS-a naći u Zagrebu na novoj rundi razgovora oko duga kluba s Poljuda prema susjedu sa Šubičevca, koji je rezultirao suspenzijom 'bijelih' za domaća natjecanja, odnosno zabranom odigravanja prijateljskih susreta. Hajduk je iz 'slučaja Rukavina' dužan Šibeniku, s kamatama, oko 4,5 milijuna kuna, tužbu Splićana nije uvažio Trgovački sud u Zagrebu, te je i dalje na snazi suspenzija, a do prvog susreta Hajduka u HNL-u ostalo je samo deset dana (suspenzija nema utjecaja na europske utakmice).

Hajduk više nema vremena čekati odluku Visokog trgovačkog suda kojem se obratio u potrazi za pravnom zaštitom kao zadnjoj instanci, može ili platiti spomenuti iznos Šibeniku ili se sa susjedima dogovoriti oko dinamike isplate.

Kada se već susjedi nisu sami uspjeli dogovoriti u cijelu priču uključio se i HNS, involvirao se i novi izvršni predsjednik Saveza Damir Vrbanović koji taj grop želi odmrsiti do početka nove sezone i gostovanja Hajduka u Puli 22. srpnja, da nova sezona ne vuče repove poput prošle. U prostorijama HNS-a trebale bi ponovno za zajednički stol sjesti delegacije Šibenika i Hajduka. 'Bijele' bi navodno trebali predstavljati članovi Nadzornog odbora Ljubo Pavasović-Visković i Jako Andabak. Znakovito je sudjelovanje Andabaka koji je nedavno i najavio kako klub neće dopustiti da ostane suspendiran, a čiji suradnik Marin Brbić je novi (još nepotvrđeni) predsjednik uprave Hajduka.

U sljedećih nekoliko dana očekuje se i realizacija toliko priželjkivanog kredita za koje je jamstvo dao grad Split, a kojim bi se donekle normaliziralo poslovanje kluba. Taj kredit trebao bi se vraćati prodajom igrača, prije svega Anasa Sharbinija i Ante Vukušića. Obojica su se zbog prodaje našla i na listi igrača za drugo pretkolo Europske lige protiv Skonta, iako nisu s momčadi otputovali na dva dana u Međugorje.

Anas se tek u subotu priključio treninzima Hajduka no uz rad po posebnom programu, no dok je momčad bila u Međugorju nije radio s ostalim igračima u Splitu, Sharbini je viđen kako trenira individualno na igralištu NK Rječine u Dražicama kod Rijeke.

Linker
16. rujan 2024 13:42