Dragan Stojković

 ANDREJ ISAKOVIC Afp
NOVI MUNDOCAST

VIDEO: ‘Ono što je napravio srpski izbornik u toj utakmici nisam doživio nikada u karijeri‘

U novom Mundocastu u goste nam je došao nogometni trener Nikola Jurčević
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 29. studeni 2022. 08:48

Gotovo je drugo kolo Svjetskog prvenstva u Kataru i počinje se raspletati situacija oko prolaska skupina, odnosno odlaska u osminu finala. Utakmice su sve dramatičnije, a samim time ima i sve više zanimljivih narativa oko Mundiala. U današnjem Mundocastu o najzanimljivijim temama pričali smo s nogometnim trenerom Nikolom Jurčevićem.

- Prvo razmišljanje izbornika i svih je da se ova momčad neće mijenjati. Napadač? Meni se čini da je Livaja najbliži da on krene protiv Belgije, a ukoliko bude nekih problema ćemo vidjeti za koga će se odlučiti. Dalić je protiv Kanade povukao daleko najbolji potez, stavio je Kramarića na desno krilo i on je bio taj faktor iznenađenja. Dalić je tu imao sjajan osjećaj, kao što i Kramarić ima osjećaj za gol - rekao je Jurčević u uvodu.

Belgija?

- Nakon pobjede protiv Kanade smo bili malo euforični i skoro pa otpisali Belgiju. Mislim da smo ipak svjesni da je Belgija jedna ozbiljna ekipa, možemo pričati o tome da su stari, da su izvan forme, ali oni i dalje imaju potencijal jedne odlične ekipe i sasvim sigurno ih nećemo dovesti u situaciju da ih izdominiramo. To će biti taktička bitka i ne očekujem dominaciju s jedne ili druge strane.

De Bruyne je u nemilosti medija, ali djelomično i svojih suigrača.

- Teško se mogu popraviti njihovi unutarnji odnosi, ali tu je veliki pritisak na svima. Sigurno se De Bruyne ne ponaša na način da kaže - baš me briga za sve. Siguran sam da će on htjeti pokazati da je upravo on taj. Atmosfera je apsolutno na strani Hrvatske, ali ne mislim da će se Belgija raspasti.

Je li realno da Hazard završi na klupi?

- Izbornik Belgije je upao u zamku, kao i neki drugi prije njega. Vezao se za grupu igrača s kojom je napravio velike rezultate. On je na određeni način opterećen time da Hazard mora igrati, ali po mojem mišljenju on će vrlo vjerojatno ostati pri izboru istih igrača, eventualno bi Lukaku mogao krenuti.

Pričali smo i o jučerašnjim utakmicama s naglaskom na dvoboj između Srbije i Kameruna gdje su Srbi remizirali nakon što su imali vodstvo od 3:1. Tamošnja javnost se žestoko okomila na izbornika Dragana Stojkovića Piksija zamjerajući mu da nije povlačio najbolje poteze. Glavni urednik SN Robert Šola prepričao je zgodu kada je Piksi sudačku nadoknadu ključne utakmice protiv Portugala gledao iz svlačionice jer nije mogao izdržati pritisak.

- Je li može takav izbornik voditi momčad na Svjetskom prvenstvu? Možda on ne može izdržati pritisak. On jučer očito nije bio u stanju skupiti igrače, a morao bi. Ima dovoljno vremena da im kaže da stanu na loptu i smire utakmicu - pitao se Šola.

- To što je Piksi napravio u toj utakmici protiv Portugala nisam doživio nikada u karijeri - dodao je Jurčević koji je objasnio glavnu razliku između Hrvatske i Srbije:

- Hrvatska reprezentacija već ima veliko iskustvo i veliku rutinu igranja utakmica na velikim natjecanjima. Srbija je pomalo van tog ritma i sada se dogodila takva situacija u kojoj su odigrali bezglavo i naravno da ih je javnost razapela. Oni su bili blizu ulaska u novu euforiju, a sada su u nemilosti. To je bila stvarno luda utakmica, pa i nakon 3:3 je bilo nekoliko situacija - zaključio je Jurčević.

Linker
18. svibanj 2024 23:01