Luis Enrique

 ODD ANDERSEN Afp
TRAGIČARI RASPUCAVANJA

Španjolcima od ovog podatka pada mrak na oči! Luis Enrique: ‘Probali smo kopnom, morem, zrakom...‘

Logično je izbornik Furije zaključio da momčad ne može proći dalje ako ne zabije pogodak.
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 06. prosinac 2022. 19:43

Španjolska je reprezentacija s najgorim skorom u povijesti svjetskih prvenstava kada se utakmica odlučuje kaznenim udarcima. Pet puta su do sada raspucavali jedanaesterce i čak četiri puta ispali!? Gubili su na "penal ruletu" od Belgije 1986., Južne Koreje 2002., Rusije 2018. i napokon Maroka 2022. Samo su Irce u osmini finala 2002. dobili na jedanaesterce.

Luis Enrique preuzeo je odgovornost na sebe.

- Nogomet je prekrasan sport, ali s jasnom implikacijom da momčad ne može pobijediti ako ne zabije. Vladali smo terenom, uputili jedanaest udaraca, ali jedan prema golu, Sarabia je imao stativu... Penali su nas koštali, ali ponosan sam na svoju momčad, žao mi je onih koji nisu mogli igrati... Nedostajao nam je gol. Probali smo kopnom, morem i zrakom... Maroko se zvjerski fizički namučio, vrlo dobro su se branili - kazao je španjolski izbornik koji je priznao kako je promašio s izvođačima kaznenih udaraca.

- Sva je odgovornost na meni jer sam ja birao prva tri izvođača, a o ostalima su odlučivali igrači. I da opet biram, opet bih odabrao istu trojicu. Na kraju nismo ni došli do četvrte serije. Bono je sjajan vratar kod kaznenih udaraca, a danas je bio vrhunski.

Njegova budućnost na klupi već se dovodi u pitanje.

- Ovo nije pravo vrijeme za te teme... Imam više izlaza nego podzemna željeznica. Nestrpljiviji sam da se vratim kući i pretpostavljam da ćemo od sljedećeg tjedna razgovarati o budućnosti - zaključio je Enrique.

Walid Regragui, izbornik marokanske reprezentacije dugo je slavio sa svojim igračima.

"Borili smo se od samog početka pa sve do kraja. Usrećili smo marokanski narod i ovom pobjedom ispisali povijest marokanskog nogometa. Ovo smo zaslužili, a naši su nam navijači pomogli. Ujedinili su nas u našoj borbi".

Jawad El Yamiq, marokanski nogometaš, istaknuo je značaj pobjede...

"Ispisali smo veliki rezultat za arapski i afrički nogomet. Naš je izbornik napravio sjajnu pripremu za ovu utakmicu. Napunio nas je samopouzdanjem koje je neophodno u ovako velikoj utakmici i protiv uglednog suparnika. Imali smo veliki moral kroz cijelu utakmicu. Znali smo kako Španjolska igra, a nakon svega moram reći da nam i nisu napravili veliki broj opasnosti pred našim vratima“.



POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

Kako igrati protiv Brazila? Koji bi igrač mogao dobiti Dalićev joker na toj utakmici ako dobije priliku? Odgovore na ta i mnoga druga pitanja vezana za Vatrene i SP u Kataru pronađite u novom Mundocastu u kojem nam je u gostima bio trener Nikola Jurčević.

Linker
10. svibanj 2024 19:22