PABLO PORCIUNCULA Afp
POSLAO POLITIČKE PORUKE

Katarske vlasti bez ikakve kazne pustile navijača koji je utrčao na teren, ovo mu nije prvi put...

Mario Ferri je pušten na slobodu bez daljnjih posljedica, objavilo je talijansko ministarstvo
Piše: HinaObjavljeno: 29. studeni 2022. 12:25

Talijanski državljanin koji je u ponedjeljak utrčao na travnjak utakmice Portugala i Urugvaja na Svjetskom prvenstvu sa zastavom duginih boja i majicom podrške Irankama i Ukrajini brzo je pušten bez ikakvih posljedica, talijansko ministarstvo vanjskih poslova objavio je u utorak.

Nakon kratkog pritvaranja muškarca identificiranog kao Mario Ferri (35) katarske vlasti su već pustile bez daljnjih posljedica, objavilo je ministarstvo u priopćenju za javnost.

U 52. minuti utakmice, nakon što je 30-ak sekundi trčao po terenu ispred igrača bez ikakve reakcije, Ferrija je redar srušio na tlo, a potom ga je osiguranje mirno ispratilo s travnjaka.

Ferri, zvani Sokol, navikao je na ovakve upade na stadione, pa je tijekom Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. ušao je na teren u utakmici Belgija-Sjedinjene Države s majicom s natpisom "Spasite djecu favela" i "Ciro Vive", u znak počasti ubijenome navijaču Napulja. Na svom Instagram profilu objavio je slike iz unutrašnjosti stadiona Lusail u Dohi, a posljednja je snimljena na poluvremenu.

Ovo je prvi put da je neka utakmica obilježena ovakvim upadom od početka natjecanja organiziranog u Katru.


Nikola Jurčević je gostovao u novom Mundocastu, a s njim smo razgovarali o tome tko bi trebao startati u napadu Vatrenih ako Livaja ne bude spreman; o potezima koje Dragan Stojković nije vukao na utakmici između Srbije i Kameruna; o ‘nuklearnoj utakmici‘ između Irana i SAD-a; kao i o drugim pričama sa SP-a. Pogledajte novi Mundocast:

Linker
28. travanj 2024 09:11