TOM DUBRAVEC Cropix
OCJENE VATRENIH

Hrvatska je rekla svoje - ovaj je Vatreni bio maestralan! Evo tko je oduševio, a tko razočarao protiv Belgije

Branič Vatrenih odigrao je svoju najbolju utakmicu u dresu hrvatske nogometne reprezentacije
Piše: SNObjavljeno: 02. prosinac 2022. 06:03

Hrvatska reprezentacija osvojila je drugo mjesto u skupini F odigravši 0-0 protiv Belgije, a kao prvi su mjesto u osmini finala izborili Marokanci koji su svladali Kanadu sa 2-1. Hrvatska je opasno živjela u drugom poluvremenu, nakon što je bila bolja u prvom, u kojem je Anthony Taylor zbog milimetarskog zaleđa poništio već dosuđeni kazneni udarac za Hrvatsku. U drugom dijelu je Romelu Lukaku pogodio vratnicu i još tri dobre prilike za postizanje pogotka.

Definitivno najbolju utakmicu u svojoj karijeri u dresu reprezentacije odigrao je Joško Gvardiol. Sa samo 20 godina na leđima pokazao je nevjerojatnu staloženost. Briljantno se nosio s napadačima Belgije, a posebno je impresivna bila njegova reakcija u 92. minuti kada je spasio gotovo siguran pogodak ‘vragova‘. Takva čudesna predstava kod naših mu je čitatelja donijela nevjerojatno visoku ocjenu 9.6 i epitet igrača utakmice.

jQuery(function(){swprParams={id:5};swpr.init("spWdgtPrContainer",swprParams)});

Odmah iza njega drukeri Vatrenih uvrstili su Luku Modrića koji je standardno dirigirao sredinom terena i igrom Hrvatske. Za razliku od svoje prve utakmice na prvenstvu, Marko Livaja ovog puta nije oduševio navijače kao niti Dominik Livaković koji je u nekoliko navrata bio nesiguran.

Ocjene naših nogometaša nakon susreta protiv Belgije dao je i novinar SN-a Robert Matteoni:

HRVATSKA

NAJBOLJI: Joško Gvardiol 8 - Čistokrvna dominacija i bez pretjerivanja možemo zaključiti, imamo "obrambenog Modrića". Trenutak kad je spriječio tap-in Lukakua u posljednjim trenucima bit će fragment za almanahe uspješnosti Vatrenih i njega samog.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Livaković 6 - Do posljednjih 15 minuta odličan, a onda je ušao u nerazumljivu blokadu, pogotovo na izlaske s linije.

Juranović 6,5- Ogroman trud, puno trke u oba smjera, branio i jurio naprijed. Veliko srce. Doku donio probleme.

Lovren 6,5 - Više manje je sve odradio po PS-u. Na njegovoj je strani bilo manje "tereta" nego na lijevoj.

Sosa 6,5 - Izuzmemo li posljednje minute, kada je bilo muke u obrani Hrvatske, odradio je odlično defenzivni dio. Prema naprijed nedostajao njegov precizan centaršut.

Brozović 7 - Vidi se da raste iz utakmice u utakmicu. Trčanje je njemu najmanji problem. Odradio ogroman posao u bloku, a doprinio i konstrukcije igre, dolazio u završnicu.

Modrić 7 - Prvi dio u ofenzivnijoj poziciji nije bio pravi, on mora biti u žiži igre. U nastavku, kada se spustio u zonu konstrukcije, to se najbolje vidjelo. Kapetanski pristup, za momčad.

Kovačić 7 - Počeo je u nižoj brzini, ali je odmakom vremena rastao u tehničkom i trkačkom smislu. Vrlo dobra partija na planu kvantitete i kvalitete.

Kramarić 6 - Krenuo je nadahnuto, nekoliko izvrsnih akcija, ali vidjelo se da ga posebno motre. U nastavku se osjetio pad ritma.

Livaja 6 - U prvom dijelu bio je ograničen u sendviču belgijskih stopera. Trudio se remetiti njihovu konstrukciju. Par "špondi" u nastavku, ali i manjak energije.

Perišić 7 - Pola ocjene više za izniman posao u defenzivnom bloku. Prema najprije nije bio tipično prodoran, ali je odigrao iznimno angažirano u oba pravca. Svježina u napadu tada pati.

Petković 7 - Kao i protiv Kanade vrlo dobro je ušao u utakmicu. Doprinio je prebacivanju težišta igre s naše na suparničku polovicu kada je Belgija pritisnula. Razigravao i čuvao loptu.

Pašalić 6 - Dinamika igre primorala ga je na više defenzivnog djelovanja, što je dobro odrađivao, jer su na toj strani Belgijci počeli stvarati probleme.

Majer - Ušao je kao taktička izmjena u nadoknadi, ali je opet stigao zaprijetiti u belgijskom kaznenom prostoru.

Zlatko Dalić 7,5 - Korekcija s uvođenjem Petkovića, i dijelom Pašalića, dobro je došla da razbije prerani pritisak Belgije. Momčad je dala sve, i to je i zasluga izbornika. Koji je ovim rezultatom napravio još jedan iskorak.


POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

Hrvatska ima nešto što Španjolska nema. To je rezime današnjeg Mundocasta u kojem je gostovao trener Šibenika Mario Cvitanović s kojim smo analizirali viđeno na utakmici protiv Belgije te napravili prvu najavu dvoboja protiv Japana. Pogledajte cijeli Mundocast:

Linker
26. travanj 2024 10:03