ZASTUPNIK GAUČOSA

'Šokirani smo ponašanjem Šukera! Mi jedini možemo dovesti Messija na Maksimir!'

Piše: ArhivaObjavljeno: 11. prosinac 2012. 20:55

Ambiciozni projekt radnog naziva 'Leo Messi u Hrvatskoj' polako, ali sigurno se pretvara u sapunicu u kojoj se ne zna tko pije, a tko plaća... HNS, odnosno Davor Šuker u utorak su predočili javnosti elektronsku poštu u kojoj ih glavni tajnik Argentinskog nogometnog saveza Miguel Silva obavještava kako nema saznanja da su u tijeku pregovori o dolasku Argentine u Lijepu našu.

Silva navodi kako je tvrtka World Eleven SA putem svog direktora Guillerma Tofonija jedina ovlaštena organizirati utakmice Argentinskog nogometnog saveza i kako ga je Tofoni obavijestio da nema tekućih pregovora s Hrvatskim nogometnim savezom.

Problem u komunikaciji

U prijevodu, HNS smatra kako u američkoj konzultantskoj tvrtki X Sports Worldwide i njenom predsjedniku uprave Tomu Novaku nemaju relevantnog sugovornika po pitanju organiziranja prijateljske utakmice Hrvatske i Argentine iz jednostavnog razloga što Novak nema prava zastupati interese AFE.

No, Novak odgovara kako je riječ o nesprazumu.

- Naravno da imamo pravo dogovarati prijateljske utakmice reprezentacije Argentine na području jugoistočne Europe, a to smo dobili u direktnom kontaktu s tvrtkom Santa Monica Argentina, odnosno direktorom Fernandom Piccolellom. Oni jedini imaju prava za organizaciju prijateljskih utakmica Argentine. Uostalom, to smo i poslali u ponudi HNS-u. Očito je ovdje u pitanju problem u komunikaciji, što me čudi jer sam od poslovnih partnera iz Argentine dobio potvrdu da su u Hrvatskom nogometnom savezu provjerili našu autentičnost i valjanost naše punomoći, tvrdi Tom Novak koji nije htio komentirati reakciju HNS-a koja je brže-bolje objavila demanti na službenim internet stranicama.

- I dalje ćemo postupati profesionalno i zastupati interese Argentine i Čilea. Naša kompanija ima za cilj ponuditi transparentno poslovanje i povjerenje u skladu s najvećim mogućim profesionalnim standardima.

Ponuda na stolu

Želja nam je dovesti Lea Messija u Hrvatsku, a ako ovdje nema interesa onda ćemo probati Argentinu dovesti u Poljsku, Crnu Goru ili Srbiju, jasan je Novak koji je odmah kontaktirao partnere u Argentini kako bi što prije otklonili nesporazume s HNS-om.

Potom će prvom čovjeku hrvatskog nogometa Davoru Šukeru ostaviti ponuđeno ili se okrenuti zainteresiranim susjedima...

ODGOVOR TOMA NOVAKA, PREDSJEDNIKA UPRAVE X SPORTS WORLD WIDE

Naša tvrtka ovlaštena je od strane kompanije Santa Monica Argentina, koja se nalazi na web-stranici AFA-e http://www.afa.org.ar/ kao službena komercijalna agencija. Tu i takvu smo autorizaciju u pregovorima predočili i poslali na adresu HNS­-a, i štoviše, primili smo informaciju od naših poslovnih partnera iz Argentine da je HNS telefonskim pozivom PROVJERIO našu autentičnost i valjanost naše punomoći, što smo prihvatili kao dobar poslovni običaj, i o čemu smo, štoviše, e-mailom izvjestili gosp. Šukera osobno prije nekoliko dana. Kopiju tog e-maila također posjedujemo i u mogućnosti smo je proslijediti Vama ili bilo kome na zahtjev.

Drugim riječima, nije točan navod iz prijevoda e-maila koji je objavljen na stranicama HNS-a kako je jedina agencija ovlaštena od strane AFA-e tvrtka Worldeleven, što je jasno vidljivo i na web-stranicama AFA-e. Imajući to u vidu, postavlja se pitanje kako je moguće da je taj navod iznesen u prijevodu e-maila objavljenog na stranicama HNS-a, - tim više što ga je tako lako provjeriti jednostavnim klikom miša.

O navodima kako je riječ o NAVODNIM pregovorima, u prilogu Vam dostavljamo i fotografiju na kojoj se nalazimo zajedno sa gosp. Šukerom, a koja je snimljena prilikom našeg susreta na kojem smo započeli pregovore o organizaciji prijateljske utakmice Hrvatska – Argentina.

U zaključku možemo samo ustvrditi da u našoj dosadašnjoj poslovnoj praksi nismo imali prilike nailaziti na ovakav tip komunikacije i problematike kao u ovom slučaju, što nas je iskreno iznenadilo, pa i pomalo šokiralo, jer nam nije jasno u čijem je interesu i iz kojeg razloga se dobri poslovni običaji i praksa krše na ovakav način.

Kao kompanija, nudimo našim klijentima transparentnost i povjerljivost u svim poslovnim poduhvatima, i sve smo poslovne poteze i u ovom slučaju poduzimali u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Nastavit ćemo sa našim primarnim ciljem, pronalaskom prikladnog oponenta za selekcije Argentine i Čilea.

Srdačan pozdrav

Linker
22. rujan 2024 10:48