CROPIX
PRVA HNL

Slaven svladao Zagreb

U 58. minuti uslijedio je prekid zbog kvara na rasvjeti. Ugasio se agregat kojim se napajaju reflektori, pa je trebalo pričekati neko vrijeme da se rasvjeta ponovno upali
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 23. kolovoz 2015. 23:45

Intrigirao je susret bivših suradnika Željka Kopića i Dražena Medića, koji su prošle sezone uspješno surađivali u Zagrebu, bilo je zanimljivo pogledati sinoć u Koprivnici tko će od njih biti uspješniji u međusobnom srazu Farmaceuta i Pjesnika. Zasluženo, s 2-1, je ipak slavio Kopić, njegova je momčad prikazala bolji nogomet te je upisala bodove s kojima se odvojila od začelja ljestvice na kojem su ostali - zagrebaši.

Gosti su istrčali bez stopera Muse i ofenzivca Krovinovića, čiji je izostanak bio iznenađenje jer je riječ o ponajboljem igraču Zagreba. Kopić nije mogao računati na suspendiranog Ozobića te ozlijeđene Križmana i Parackog, no spreman je bio Gregurina koji je od prve minute krenuo na desnoj strani veznog reda. Štiglec je startao na lijevom beku, a kapetan Delić vratio se na svoju prirodnu poziciju u napadu.

Domaći su ušli agresivnije i borbenije, napadačkom igrom nastojali su što prije osigurati vodstvo. Raspoloženi i rastrčani bili su napadači Ejupi, Savić i Delić, koji su visoko pritiskali gostujuće stopere, a opasnost je za Pjesnike dolazila i preko bokova, gdje su Purić i Štiglec stvarali puno problema Šulcu i Jurjeviću. Koliko je Medić bio zadovoljan svojim bočnim braničima, najbolje ilustrira dvostruka zamjena već na poluvremenu, kad su priliku dobili Gudelj i povratnik Bevab.

Slaven je igrao lijepo za oko, kratkim pasevima gradio je akcije i stvarao opasnosti pred Zagrebovim vratima. Na prvo pogodak nije se moralo dugo čekati, domaći veznjak Gregurina bio je inicijator i realizator lijepe akcije u kojoj su sudjelovali Purić i Ejupi. Prvo poluvrijeme proteklo je u izrazitoj dominaciji domaćina, Zagreb je bio potpuno bezopasan, niti jednom nije tukao u okvir Rozmanovih vratiju.

Svoju izvrsnu partiju 21-godišnji Stefan Savić okrunio je prodorom u kojem je zaradio kazneni udarac, kad ga je s leđa srušio Stepčić. Ispostavilo se kasnije da je to bio ključni trenutak utakmice, jer se nakon Ejupijeve egzekucije Pjesnici više nisu uspjeli vratiti u utakmicu.

U početku nastavka domaći su se malo pritajili, a u 57. minuti Pjesnici su se odvažili i na prvi udarac u okvir vratiju, tukao je novi igrač Gudelj. Minutu nakon toga uslijedio je prekid zbog kvara na rasvjeti. Ugasio se agregat kojim se napajaju reflektori, pa je trebalo pričekati neko vrijeme da se rasvjeta ponovno upali. Nakon nešto više od 12 minuta susret je nastavljen, a Slaven je od 80. do 84. minute imao četiri dobre prilike za povećanje vodstva, no vratar Livaković pokazao je zašto je na Dinamovom radaru.

Pjesnici su nakon pritiska u završnim minutama uspjeli doći tek do počasnog pogotka, za nešto više nije bilo dovoljno vremena. No, ni taj pogodak nije promijenio ukupni dojam o utakmici; Farmaceuti su potpuno zasluženo upisali bodove jer su bili bolji, stvorili su više konkretnih prilika te je njihova pobjeda mogla biti izražena i većim omjerom.

U Koprivnici se ipak lakše diše nakon druge prvenstvene pobjede, dok Medićevom Zagrebu ostaje puno briga u nastavku natjecanja.

U susretu 7. kola Prve HNL Slaven Belupo je u Koprivnici pobijedio Zagreb 2-1.

Utakmicu je pred 1,000 gledatelja na Gradskom stadionu u Koprivnici sudio Marin Vidulin.

STRIJELCI: 1-0 Gregurina (18), 2-0 Ejupi (41-11m), 2-1 Medić (90+14)

Linker
22. rujan 2024 06:46