Goran Mehkek / Cropix
INTER U DRUGOM PLANU

Skuplja informacije: 'Helsinki? Vole dominirati i momčad su koja igra neugodan nogomet'

Piše: ArhivaObjavljeno: 22. srpanj 2011. 16:07

Nakon kratke stanke, Dinamo nastavlja u svom uobičajnom ljetnom ritmu. Samo tri dana nakon što su izobrili 3. pretkolo Lige prvaka, Modri se okreću domaćem prvenstvu i utakmici protiv Intera. Tom prigodom novinarima se obratio i trener Krunoslav Jurčić, koji je za početak čestitao svim hrvatskim klubovima na prolasku u euro natjecanjima.

- Čestitam Varaždinu i Splitu na prolasku u idući krug kvalifikacija. Svaka pobjeda naših klubova je veliki uspjeh. Kada je Dinamo u pitanju, sada se moramo koncentrirati na prvenstvo. Imamo informacije iz prve ruke jer je pomoćni trener Krznar tamo proveo prošlu sezonu, ali poslali smo i stručnjaka da ih prouči. Prva utakmica i dobar ulazak u prvenstvo su nam jako bitni. Želim da rezultat bude produkt našeg raspoloženja. Momčad je dobro raspoložena i sada moramo stvoriti dobro pozitivno ozračje pred nastavak našeg europskog puta.

Kada su ozljede u pitanju, trener Jurčić ima nekoliko manjih problema, ali vjeruje kako će imati solidan kadar pred utakmice koje slijede.

- Opravak Bišćana, Atte i Barbarića trajat će dulje. Cufre ne trenira još s momčadi, a kad su ostali igrači u pitanju, bit će spremni.

Trener Jurčića i Dinamo nakon utakmice protiv Intera očekuje utakmica 3. pretkola Lige prvaka protiv finskog HJK Helsinkija, a strateg modrih kratko se osvrnuo i na tu temu.

- Promatrao sam Helsinki iako sam se ova dva dana više bavio Interom. Finci su ekipa koja igra neugodan nogomet i ima puno brzih igrača. Oni vole dominirati, a vidjet ćemo je li ta njihova dominacija prednost ili mana.

Linker
24. rujan 2024 18:41