Srđan Vrančić / CROPIX
BIT ĆU OPET PRAVI

Šime Vrsaljko poručio: 'Dinamo mi je kao otac i mater, ne žalim što nisam otišao van’

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 16. studeni 2012. 18:03

Da je sve bilo kako treba, Šime Vrsaljko u srijedu bi na Kantridi igrao na “pravoj” strani, bio bi među Štimčevim izabranicima kontra reprezentacije HNL-a. Bio je svojevremeno najmlađi “kockasti” u povijesti, predodređen za velike stvari. A onda su stvari krenule nizbrdo, došao je onaj nesretni Malmö i neoprezan crveni karton, krenula je godina “’recesije”. Vrsaljko se udaljio od naslovnih uloga, najave velike karijere preko noći su počele blijedjeti.

- Neke su mi se stvari dogodile u tih godinu dana i ostavile su traga, utjecale na mene. Stigla je i ta greška u Malmöu, bilo je ozljeda, pogodilo me malo sve to. Ali, uvijek ima uspona i padova, to je u karijeri normalno. Pao sam malo, iako ne bih govorio da je u pitanju bio neki drastični pad forme, jednostavno, to je tako...

Poklopilo se to i s ostankom u Dinamu, iako je odlazak bio gotova stvar. Zatim je otpao s prvotnog popisa za Euro, ušao je tamo tek nakon ozljede Iličevića. Sve u svemu, ne baš lijepa godina za Vrsaljka.

- Sigurno mi nije bilo drago što sam otpao s popisa, jer očekivao sam da ću ići, onda sam otpao pa sam se ipak pomirio s tim. Odigralo se tako da sam na kraju otišao na Euro, bio je to veliki motiv za mene, velika stvar. Što se odlaska iz Dinama tiče, ne želim previše pričati o tome. Nisam otišao, klub je taj koji odlučuje, 'ajmo poštivati odluku kluba. Tu ću raditi maksimalno dok god sam ovdje i nema se što dodati.

Bilo je komentara da je u trenucima dok mu je bilo najpotrebnije izostala podrška kluba, da treneri i ljudi u Dinamu nisu napravili dovoljno da mu pomognu što lakše prevladati teško razdoblje u kojem se našao?

- Ovo je moj klub, Dinamo mi je kao otac i mater, i živim od njega, drugo je što su bile moje želje, a drugo što se dogodilo, što sam tu ostao. I ne žalim ni za čim, ja sam tu u najboljem klubu u Hrvatskoj, igram Ligu prvaka, živimo bolje od ostalih. Nije moje komentirati što se priča i piše, ja samo trebam raditi što bolje svaki dan, da se vratim na razinu na kojoj sam bio.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Linker
21. rujan 2024 12:53