MODRI STRATEG JOŠ ŽALI

Ante Čačić: 'Odigrali smo odličnu partiju, ali ne može nam ova pobjeda obrisati Kup'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 17. studeni 2012. 18:54

Kad je prošli put sjedio pokraj Ferde Milina, Zadrova trenera, Ante Čačić bio je na rubu suza. Šokiran, izvan sebe, nije tada mogao shvatiti da ga je mladi stručnjak postarao za još koju godinu, da su Zadrani izbacili njegovu momčad iz Kupa. Sinoć je Čačić ipak bio zadovoljniji, sretniji, premda, rana od Kupa još boli.

- Ne bih se vraćao više na tu utakmicu, sve smo već rekli. Ne može nam ova pobjeda obrisati taj Kup, iako je bilo vidljivo da su neki igrači bili puni prkosa i željni ispravka - rekao je Čačić, koji je pohvalio svoju momčad.

- Dobro smo ušli u utakmicu, brzo zabili taj pogodak, do kraj bili efikasni. Drago mi je da je pet golova zabilo pet različitih igrača, to je uvijek dobra stvar.

Najavio je Dinamov trener da bi Halilović uskoro, a možda već i u Portu, mogao dobiti i veću minutažu u europskim dvobojima.

- Halilović trenira s nama, mi ga privikavamo na ozbiljan seniorski nogomet, iako je pred njim dugačak put. Ali, odigrao je sat vremena, zabio prekrasan pogodak, bila je to sasvim zadovoljavajuća partija.

Pokušao je opravdati još jedan Carrascov odlazak na tribinu.

- Ma, srećom, nemamo puno ozlijeđenih igrača, pa su svi u kombinaciji, a onda ne mogu svi igrati i biti na klupi. Odlučio sam se za Haliovića, pa mi nisu trebali Carrasco i Tomečak. Rekao sam da je još nije prilagodio, ima vremena, na posudbi je do ljeta, proći će pripreme pa će se tek tada moći odlučiti.

Gostujući trener Ferdo Milin nije očajavao, zna da se onakve senzacije iz Kupa ne događaju baš često.

- Čestitam Dinamu na zasluženoj pobjedi, a mi se okrećemo utakmici protiv Cibalije, to je naša najvažnija utakmica ove jeseni. Ušli smo u ovu utakmicu mlitavo, valjda su moji igrači mislili da će kao i prošli put krenuti lagano, a onda malo-pomalo krenuti i iznenaditi Dinamo. Ali, tako to u nogometu ne ide, od svih njih samo su trojica ostvarili ono što sam od njih tražio, to su Prahić, Jerbić i Sarić.

Linker
22. rujan 2024 06:38