MAIRO CINQUETTI/NURPHOTO/SHUTTER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
TUGA U RIMU

VIDEO: Pašalić zabio novi gol, ali pobjeda Atalante zadala je Talijanima jedan težak udarac

Bio je to za hrvatskog reprezentativca šesti ligaški gol ove sezone
Piše: HinaObjavljeno: 26. svibanj 2024. 20:03

U susretu 38. kola talijanskog nogometnog prvenstva Atalanta je pobijedila Torino sa 3-0, a treći pogodak za momčad iz Bergama postigao je hrvatski reprezentativac Mario Pašalić.

Atalanta je povela u 26. minuti golom Gianluce Scamacce, na 2-0 je povećao Ademola Lookman u 44. minuti, a konačnih 3-0 postavio je Pašalić realiziravši kazneni udarac u 70. minuti. (POGODAK POGLEDAJTE OVDJE)

Bio je to njegov šesti ligaški gol ove sezone. Pašalić je za momčad iz Bergama igrao cijeli susret.

Atalanta je sada četvrta, ali momčad iz Bergama 2. lipnja očekuje i odgođena utakmica protiv Fiorentine i prilika za korak do treće pozicije.

Napoli i Lecce su odigrali bez golova. Inter je već ranije osigurao naslov prvaka.

Atalanta "rastužila" Talijane

Pobjeda Atalante protiv Torina "otela" je Italiji jedno mjesto u Ligi prvaka iduće sezone.

Talijani su mogli imati čak šest klubova iduće sezone u Ligi prvaka, no planove ima je pokvarila Atalanta. Takvim raspletom najtužniji su u redovima Rome koja se nadala dohvatiti šestu vizu.

Pobjeda Atalante u Europskoj ligi ranije ovog tjedna dala je Italiji nadu da će se čak šest klubova Serie A kvalificirati za Ligu prvaka sljedeće sezone. Međutim, da bi se to dogodilo "La Dea" je trebala završiti sezonu izvan prva četiri mjesta u Serie A.

Pobjedom 3-0 nad Torinom, momčad iz Bergama je sigurno četvrta, a ako 2. lipnja porazi i Fiorentinu u odgođenom susretu, napredovat će za još jednu poziciju.

Italija ima četiri sigurna mjesta u Ligi prvaka, a kako su Talijani i Nijemci ove sezone osvojili najviše bodova u europskim natjecanjima, dobili su i dodatnu poziciju, pa će Serie A i Bundesliga od jeseni imati po pet klubova u Ligi prvaka.

Šesto mjesto je Talijanima mogla donijeti Atalanta kao pobjednik Europske lige, ali samo ako se u "Champions League" nije kvalificirala kroz domaću ligu. Najveći tragičar na Apeninima je Roma koja se nadala šestoj karti.

Veliko razočaranje vlada i u redovima Napolija koji je na koncu deseti i ostao je bez Europe.

Linker
10. lipanj 2024 12:21