MIGUEL MEDINA Afp
NAJVEĆI POSAO KARIJERE

Dvostruki osvajač Lige prvaka i osvajač Svjetskog prvenstva preuzeo trenersku klupu Monze

Nesta će na klupi Monze naslijediti Raffaela Palladina koji je klub vodio do kraja prošle sezone
Piše: HINAObjavljeno: 12. lipanj 2024. 22:19

Talijanskog nogometnog prvoligaša Monzu preuzeo je 48-godišnji Alessandro Nesta, nekadašnji legendarni igrač rimskog Lazija i Milana te talijanske reprezentacije. Monza je prošle sezone zauzela 12. mjesto na ljestvici Serie A.

Nesta će na klupi Monze naslijediti Raffaela Palladina koji je klub vodio do kraja prošle sezone, ali je potom preselio u Fiorentinu. Nesta je s Monzom potpisao jednogodišnji ugovor koji će se automatski produljiti ukoliko budu ispunjeni ciljevi koje će čelništvo kluba postaviti pred njega.

Profesionalnu igračku karijeri Nesta je započeo u Laziju gdje je igrao devet sezona, a potom je preselio u Milan s kojim je dva puta osvojio naslov prvaka Serie A, a bio je i dva puta pobjednik Lige prvaka, 2003. i 2007. godine. Karijeru je zaključio igranjem za Montreal i indijski Chennaiyin.

Za talijansku reprezentaciju je odigrao 78 utakmica te je bio član momčadi koja je 2006. godine osvojila naslov svjetskog prvaka. Trenersku karijeru je počeo u američkom drugoligašu Miamiju, a potom se vratio u Italiju gdje je trenirao Perugiju, Frosinone i Reggianu.

Linker
20. lipanj 2024 10:46