Pascal Pochard-casabianca/afp/profimedia
VELIKA ŠANSA

Tudor dobiva posao života? Kontroverzni predsjednik ga želi, ali još nije spreman priznati pogrešku

Aktualni prvak Italije nije najbolje krenuo u sezonu pa se već razmišlja o promjeni na klupi
Piše: SNObjavljeno: 26. rujan 2023. 13:34

Igor Tudor se nije usrećio kao trener Marseillea kojeg je napustio nakon samo jedne sezone, ali je u Francuskoj ostavio dobar dojam koji bi mu mogao pomoći u nastavku karijere. A taj nastavak bi se mogao dogoditi u Napoliju i to prije nego se bilo tko tome nadao.

Nakon što je Luciano Spalletti osvojio prvi Scudetto za Napoli nakon 33 godine napustio je klupu i uzeo godinu odmora, a Aurelio De Laurentiis je angažirao francuskog trenera Rudija Garciju. No, 59-godišnjak nije najbolje krenuo u sezonu te je u prvih pet kola Serie A osvojio samo osam bodova te već sada zaostaje sedam bodova za vodećim Interom. To je očigledno upalilo alarm za uzbunu kod De Laurentiisa koji je razmišlja o promjeni trenera, a prvi mu je izbor navodno Tudor.

Tako barem tvrdi ugledna La Gazzetta dello Sport koja ističe kako predsjednik Napolija nije službeno poduzeo nikakve korake jer bi time priznao svoju pogrešku, ali itekako razmišlja o smjeni Garcije i njegovom nasljedniku.

image
Icon Sport/ddp Usa/profimedia

‘Antonio Conte je slobodan, ali izgleda kako nije zainteresiran za dolazak u Napoli, a istovremeno bi i De Laurentiis želio da Napoli igra sličnim stilom kao do sada, a to s Conteom nije moguće‘, piše Gazzetta i nastavlja:

‘Šok koji bi promjena trenera donijela bi trebala biti psihička, ne toliko tehničko-taktička. U toj situaciji najveću pažnju De Laurentiisa zaokuplja Tudor koji je odradio dobar posao u Veroni kao i prošle sezone u Marseilleu. Činjenica kako Tudor voli igrati s trojicom u obrani ne bi trebao biti problem, a Tudor i zna biti fleksibilan. Kada je Napoli zapošljavao Garciju, pričalo se i o Christopheu Galtieru, ali njegovo ime se više sada ne spominje, samo Tudorovo‘, kaže talijanski medij.

Ako bi Tudor dobio posao u Napoliju, bio bi to njegov osmi klub u trenerskoj karijeri. Počeo ju je u Hajduku, a slijedili su PAOK, Karabükspor, Galatasaray, Udinese, povratak u Hajduk, Verona i Marseille. Između druge epizode u Hajduku i Juventusu bio je pomoćni trener u Juventusu koji se također u talijanskim medijima spominje kao njegov potencijalni poslodavac. No, izgleda kako je sada Napoli bliže njegovom angažmanu.

Linker
07. svibanj 2024 09:19