Navijači Marseillea

 Nicolas Tucat/Afp/Profimedia
ŽESTOKI SKUP

Tudor se spasio kaosa: Ultrasi na sastanku prijetili smrću, ključni ljudi pakiraju kofere i napuštaju klub

Hrvatski stručnjak koncem svibnja javnosti se obratio "s knedlom u grlu", bila je to dobra odluka
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 20. rujan 2023. 12:15

Kaos na Velodromu! Predsjednik Olympiquea iz Marseillea, Španjolac Pablo Fernandez Longoria ultimativno želi napustiti klub. Zajedno s njim namjerava otići i Marcelino Garcia Toral, španjolski trener, koji je ovoga ljeta naslijedio Igora Tudora.

Drama u marsejskom klubu započela je prošlog tjedna kada su "ultrasi" zbog slabih rezultata Olympiquea zatražili sastanak s čelnicima kluba. Na upriličenom skupu najekstremniji su navijači zatražili bezuvjetni odlazak predsjednika Longorije. Nisu željeli niti saslušati njegove argumente i objašnjenja. Svoj su zahtjev garnirali i prijetnjama smrću.

Očigledno su pritom bili poprilično uvjerljivi, jer predsjednik kluba Longoria, koji je u Marseille stigao u veljači 2022. već je podnio ostavku vlasniku kluba, američkom biznismenu Franku McCourtu. Prema pisanju francuskog L‘Equipea, Amerikanac će pokušati zadržati aktualni menadžment i čelništvo kluba.

image

Navijači Marseillea

Nicolas Tucat/Afp/Profimedia

Nakon pet odigranih kola Ligue 1, Olympique je na četvrtoj poziciji (ispred PSG-a) s devet bodova (iz pet utakmica), dva manje od vodećeg Monaca. No, navijači nisu zadovoljni, poglavito promptnim ispadanjem iz Lige prvaka, pa su odlučili "preuzeti stvar u svoje ruke". Olympiqueovi su "ultrasi" na zlu glasu. Zbog raznih oblika radikalizma nekolicina je vođa na odsluženju zatvorske kazne.

Kada je koncem svibnja na press-konferenciji, javnosti priopćio kako odlazi iz kluba, Igor Tudor je to učinio s "knedlom u grlu". Mnogima se toga trenutka učinilo da njegova objava u kojoj je naglasio kako "odlazi zbog privatnih razloga", nije posve podudarna s istinom. No, kada konstatiramo što se posljednjih dana zbiva na Velodromu, možemo zaključiti: Tudor se spasio odlaskom iz Olympiquea.

Linker
28. travanj 2024 16:53