DAMIR ŠKOMRLJ/Cropix
NOVI PROBLEM

Vlašićev odlazak je dvostruki udarac za Vatrene. Dalić za njega neće dobiti zamjenu

Prema pravilima Uefe, izbornik nema pravo pozvati novog igrača u slučaju da se netko ozlijedi
Piše: SNObjavljeno: 18. lipanj 2024. 11:24

Dan prije utakmice s Albanijom, koja bi mogla odlučiti o njezinoj sudbini na Euru, hrvatska nogometna reprezentacija ostala je s 25 igrača. Iz Dalićevog je kadra ispao Nikola Vlašić, koji je na treningu zadobio rupturu mišića i za njega je prvenstvo u Njemačkoj završeno.

Novi je to udarac za Vatrene nakon što su u prvoj utakmici uvjerljivo poraženi od Španjolske (0:3), ali i za Dalića budući da je u startu riskirao s Vlašićem. Osim toga, sada nema pravo na alternativu, što nam je potvrđeno iz Saveza.

Naime, prema pravilima Uefe, igrač koji se ozlijedio ili razbolio prije početka Eura (14. lipnja) mogao je biti zamijenjen, no ako je otpao nakon što je odigrana prva utakmica, Savez gubi to pravo. Pravilo je nešto liberalnije kad su u pitanju golmani; oni u slučaju ozljede mogu biti zamijenjeni s drugim vratarom koji nije na popisu u bilo kojem trenutku turnira.

Dalić je, kako prenosi HNS, poručio da mu je jako žao jer je Vlašić uložio "puno truda i energije kako bi pomogao reprezentaciji na Euru".

- Svjesno smo prihvatili određeni rizik jer smo imali prošireni roster s 26 igrača, a Nikola je integralni dio ove ekipe, kao što je on sa svoje strane htio biti dio ekipe na velikom natjecanju. Nažalost, dogodila se druga ozljeda i mogu Nikoli samo zahvaliti na ogromnom trudu te mu poželjeti brz oporavak te da se na teren vrati u svom najboljem izdanju - izjavio je izbornik.

Linker
18. lipanj 2024 14:14