Dušan Vlahović

 FEDERICO PROIETTI Dppi Via Afp
UTIŠAO JE KRITIČARE

Sada je jasno zašto Srbina žele Juve, City... Novim hat-trickom prestigao je Batistutu i ušao u povijest

Njegova vrijednost na tržištu je 50 milijuna eura, a vrlo je izvjesno da će otići već ove zime.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 02. studeni 2021. 07:03

Tek mu je 21 godina, a u Serie A već je postigao 35 pogodaka. Riječ je o Dušanu Vlahoviću, sprskom napadaču koji je jučer opet briljirao u dresu Fiorentine hat-trickom protiv Spezije u susretu koji je završen rezultatom 3:0.

Bio mu je ovo drugi hat-trick ove godine i sedmi gol u posljednjih šest utakmica te je treći strijelac liga Petice u 2021. godini.
Sprski je reprezentativac postao igrač s najvećim brojem pogodaka u kalendarskoj godini u povijesti Fiorentine otkako se pobjeda boduje s tri boda. Na 23 gola ostao je Gabriel Batistuta, Luca Toni na 24. Kurt Roland Harmin je zabio 27 golova za VIole 1960. godine.

GOLOVE S UTAKMICE FIORENTINA - SPEZIA POGLEDAJTE OVDJE

image

Dušan Vlahović

FABIO FAGIOLINI Nurphoto Via Afp

S nova tri pogotka Vlahović je utišao i kritičare koji su bili dosta glasni u posljednje vrijeme. Prvog je zabio iz kaznenog udarca u 44. minuti, potom je povisio na 2:0 u 62. minuti nakon ubačaja Odriozole, dok je konačnih 3:0 postavio na asistenciju Callejona, nakon čega je zaradio i žuti karton zbog skidanja dresa.

''Vlahović je razbio Speziju i ponio loptu kući nakon što ju je tri puta ubacio u mrežu. Centarfor je vruć, a momčad slijedi njegovi želju za golovima. Dominirali su u utakmici i osvojili tri vrijedna boda koji ih drže na europskom vlaku'', napisala je Gazzetta dello Sport.

Na Vlahovića su oko bacili velikani poput Juventusa, Manchester Cityja, Arsenala i Tottenhama, moguće je da će već u zimskom prijelaznom roku napustiti Firenzu. Dođe li doista do transfera, Viole će lijepo zaraditi, no pitanje je kako će nadomjestiti dragulja kojeg imaju u napadu...

Vlahovićeva je tržišna vrijednost na Transfermarktu procijenjena na 50 milijuna eura, a u Fiorentinu je stigao 2018. iz Partizana za samo 1,95 milijuna eura.

Linker
29. svibanj 2024 06:42