MASSIMO PAOLONE/LAPRESSE/PROFIMEDIA
SPAS U ZADNJI ČAS

VIDEO: Nevjerojatan rasplet prvenstva u Italiji, Empoli se golom u 93. minuti spasio ispadanja

Na koncu je Frosinone ispao najveći gubitnik te će od iduće sezone igrati u Serie B
Piše: HinaObjavljeno: 26. svibanj 2024. 23:16

Nogometaši Empolija izborili su ostanak u Serie A nakon što su u susretu zadnjeg kola pobijedili Romu s 2-1, dok u niži rang natjecanja seli Frosinone koji je u izgubio od Udinesea s 0-1.

Uoči zadnjeg kola Sassuolo i Salernitana su bili sigurni putnici u niži rang natjecanja, dok se treći putnik tražio između Empolija, Frosinonea i Udinesea. Na koncu je Frosinone ispao najveći gubitnik je mu je bio dovoljan i bod kod kuće protiv Udinesea, no gosti su slavili s 1-0, a gol odluke zabio je Keinan Davis u 76. minuti.

Spasio se i Empoli koji je porazio Romu s 2-1. Pobjednički gol zabio je M‘Baye Niang u trećoj minuti nadoknade. Domaćin je poveo u 13. minuti golom Mattea Cancellierija, a izjednačio je Houssem-Eddine Aouar u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena.

GOL EMPOLIJA U 93. POGLEDAJTE OVDJE

Prvak Inter je na gostovanju kod Verone odigrao 2-2, a sva četiri gola su pala u prvom dijelu. Za Veronu su strijelci bili Tijani Noslin (16) i Tomaš Suslov (37), a za Inter je dvostruki strijelac bio Marko Arnautović (10, 45+1). Lazio Igora Tudora je odigrao 1-1 protiv Sassuola. Martin Erlić je odigrao cijeli susret za goste.

U ranije odigranom susretu Atalanta je pobijedila Torino, kojeg vodi Ivan Jurić, s 3-0, a treći pogodak za momčad iz Bergama postigao je hrvatski reprezentativac Mario Pašalić. Atalanta je povela u 26. minuti golom Gianluce Scamacce, na 2-0 je povećao Ademola Lookman u 44. minuti, a konačnih 3-0 postavio je Pašalić realiziravši kazneni udarac u 70. minuti.

Bio je to njegov šesti ligaški gol ove sezone. Pašalić je za momčad iz Bergama igrao cijeli susret. Atalanta je sada četvrta, ali momčad iz Bergama 2. lipnja očekuje i odgođena utakmica protiv Fiorentine i prilika za korak do treće pozicije.

U drugom susretu Napoli i Lecce su odigrali bez golova. Inter je već ranije osigurao naslov prvaka.

Linker
26. svibanj 2024 23:16