DRŽAVNI NEPRIJATELJ

Scolari: Ostavka? Neka odluči predsjednik! Ja na svoj rad gledam pozitivno...

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 13. srpanj 2014. 03:35

- Ako pitate za ostavku, reći ću da je ta odluka u rukama predsjednika Jose Maria Marina. Nikad nisam sumnjao u njegove analize, tako je i sada. Dat ću izvješće, dao bih ga i da smo pobijedili, to je stvar dogovora puno prije prvenstva... Što se utakmice tiče, nismo se oporavili od 7 komada protiv Njemačke. No, na svoj rad gledam pozitivno, jer smo na sva tri SP-a na kojima sam bio izbornik došli barem do polufinala. To je dokaz vrijednosti, koju ove dvije zadnje utakmice, koliko god smo razočarani, ne mogu promijeniti. Naravno da smo razočarani, nismo to očekivali, ali u nogometu je i to moguće, rekao je brazilski izbornik Luis Felipe Scolari nakon poraza od Nizozemske.

Louis van Gaal slavio je broncu: - Na kraju možemo biti ponosni. Vratili smo se u najkraćem mogućem roku i dobili ovako važnu utakmicu. Sretan sam da su svi željeli nastupiti i pokazati koliko smo razočarani zbog činjenice da se nismo uspjeli plasirati u finale. Naša pobjeda je zaslužena, kontrolirali smo utakmicu od samog početka i nadigrali velikog protivnika. Odlazimo sa SP-a bez poraza kao niti jedna naša generacija dosad. I to može nešto reći o našem nastupu ovdje. Sretni smo i tužni istovremeno, no uvijek je bolje otići kao pobjednik.

Arjen Robben, apsolutni nizozemski heroj kaže: - Lijepo smo završili SP. Malo smo isprali gorčinu i razočaranje koji i dalje dominiraju. Bili smo blizu, a tako daleko. Mislim da smo zaslužili finale, ali što je tu je... Sad sam potpuno prazan.

Oscar je razočarano zaključio priču: - Osjećam se grozno. Patili smo zbog Njemačke, mučili smo se i daans. Takav kraj an SP nismo ni sanjali. Nemam riječi. Stvorili smo brojne šanse koje treba pretvarati u golove, a mi to nismo mogli. Tužni smo i Brazil tuguje s nama.

Linker
23. rujan 2024 10:19