SPRINTERI U BRAZILU

URAGANI MUNDIJALA Junior Diaz najbrži igrač SP-a, Srna s 33 km/h zauzeo 5. mjesto

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. srpanj 2014. 14:01

Nogometaši su tijekom povijesti fizički jako napredovali što je dovelo do toga da im je današnja fizička razvijenost samo klasu ispod atletičarske. To naravno nije bio slučaj kroz povijest zato što su nogometaši, za razliku od sportaša koji se bave individualnim sportovima, uvijek odlikovali tehnikom i drugim znanjima bliskih nogometu.

Iako im do brzine kojom atletičari trče nedostaje još dosta rada, ona kojom su nogometaši trčali na Svjetskom prvenstvu u Brazilu poprilično je zapanjujuća. Igrač koji je dosegao najveću brzinu je Kostarikanac Junior Diaz koji je trčao 33.8 kilometara na sat. Sljede Serge Aurier iz Obale Bjelokosti s 33,5 km/h, Urugvajac Alvaro Pereira s 33,1 km/h i Gonzalo Higuain koji je sprintao 33,1 km/h. Top pet najbržih igrača zatvara krug od čak petorice trkača čiji je maksimalna brzina bila ravno 33 km/h. Među njima su Darijo Srna, Angel Di Maria, Ron Vlaar, Fabian Johnson te Mario Balotelli.

Usporedbe radi, najbrži čovjek svijeta Usain Bolt doseže brzinu od 44.72 kilometara na sat, ali za tog čovjeka su mnogi već ustvrdili da nije satkan od istog materijala kao ostala ljudska bića.

Arjen Robben, čiji sprint na prvi pogled izgleda nadnaravno, završio je tek na 22. mjestu istrčavši najbržu dionicu s 32.2 km/h.

Linker
23. rujan 2024 12:28