Goran Sebelic / CROPIX
BESANA NOĆ

Kovač: Znam da će igrači gledati Čilića, nadam se da će finale biti brzo gotovo!

Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 08. rujan 2014. 22:19

Uoči večerašnjeg maksimirskog treninga Niko Kovač otkrio je novinarima da navija za rano vodstvo svoje momčadi. Zato navijači koji se odvaže zagrabiti u džep (250 kn zapad, 120 istok, 70 sjever) ne bi trebali zakasniti na utakmicu jer riskiraju propustiti blitzkrieg.

- Treba što prije zabiti prvi gol, taj pogodak otvara i istovremeno zatvara priču. Ne znači ovo da podcjenjujem Maltu. Dovoljno dobro me poznajete, jasno vam je da nećemo ući u meč s pristupom 'lako ćemo'. Vidjeli smo u nedjelju kako su se loše proveli neki papirnati favoriti, a osim toga još uvijek pamtimo neuspjeh na Malti iz 2005. godine. Papir je jedno, ali pravi odgovori leže na terenu - kaže izbornik hrvatske reprezentacije.

Kovač po običaju nije htio izdiktirati udarnu momčad niti otkriti je li Alen Halilović izgurao iz sastava senatora Ivicu Olića. Okupljene je zanimalo kako će Olić prihvatiti moguću selidbu na klupu?

- To morate pitati njega. Poznavajući 'Olu', on nije samo kvalitetan nogometaš, nego i pozitivan karakter, dobar čovjek. Sve dok će biti dio reprezentacije, on će pružati svoj maksimum za njezin uspjeh.

Na ‘presici’ se još jednom razgovaralo o Čilićevu finalu US Opena. - Neću ići u inspekcije po sobama, znam da će igrači gledati. Volio bih ipak da meč što prije završi, rekao je Kovač, a Mario Mandžukić u njegovu susjedstvu slegnuo ramenima i priznao da će navijati za hrvatskog asa do posljednjeg poena. Atleticov napadač je rekao da neće imati problema s pronalaženjem motiva za patuljastog suparnika. Logika je jasna: od prvog dvoboja moramo skupljati bodove za plasman u završnicu Eura 2016.

Saznali smo i da je Mandžo za samo dva mjeseca boravka među 'rojiblancosima' provalio formu Simeoneova uspjeha. - Čim sam stigao postalo mi je jasno zašto je Atletico prošle sezone bio tako moćan. Strašno puno se radi na fizičkoj spremi i tjelesnoj snazi. Na terenu igrači 90 minuta ginu jedan za drugog. I moram priznati da mi to odgovara - rekao je Mandžukić.

Linker
22. rujan 2024 12:14