AFP
NEYMARU NASLOV

Santos pobjednik Copa Libertadores, utakmica završila velikom tučnjavom!

Kada su se strasti napokon smirile, čuveni se Pele, najbolji igrač Santosa sih vremena, spustio na travnjak i čestitao treneru Ramalhu i svim igračima
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 23. lipanj 2011. 12:17

Nogometaši brazilskog Santosa pobjednici su Cope Libertadores, južnoameričke verzije Lige prvaka, nakon što su u Sao Paulu pobijedili urugvajski Peñarol 2-1. S obzirom na to da su prije tjedan dana u Montevideu izborili remi bez golova, igrači slavnog trenera Muricyja Ramalha došli su do trećega južnoameričkog naslova u klupskoj povijesti, prvoga nakon slavnih Peleovih dana 1962. i 1963. godine.

Na stadionu Pacaembu 19-godišnji je Neymar domaće doveo u vodstvo nakon asistencije Arouce u 47. minuti zabivši svoj šesti gol u ovosezonskom natjecanju, koje je završio na trećem mjestu ljestvice najboljih strijelaca. Na 2-0 je nakon proigravanja iskusnog veznjaka Elana povisio desni bočni branič Danilo, još jedna 19-godišnja klupska zvijezda, koji je lijevom nogom lijepo pogodio suprotni kut gostujućeg vratara Sose. Dogodilo se to u 69. minuti. Sami su si domaćini zakomplicirali život autogolom Durvala u 80. minuti, no pobjedu su uspjeli sačuvati.

Urugvajska se momčad branila najveći dio utakmice. Zbog toga igra Neymara i Paula Henriqea Gansa nije uspijevala doći do izražaja.

Utakmica je završila neredima i općom tučnjavom na travnjaku. Urugvajci, u pet navrata južnoamerički prvaci (posljednji put 1987.) nisu dobro podnijeli poraz, te su izazvali tučnjavu u kojoj su sudjelovali svi igrači s klupa obiju momčadi, kao i neki navijači domaće momčadi koji su se probili na travnjak.

- Tako reagiraju oni koji ne znaju podnijeti sportski poraz – kazao je Neymar nakon utakmice.

Kada su se strasti napokon smirile, čuveni se Pele, najbolji igrač Santosa sih vremena, spustio na travnjak i čestitao treneru Ramalhu i svim igračima.

- Mislim da sam zaslužio ovaj naslov. Zaslužio ga je i Santos – rekao je trener, kojem dosad nije uspijevalo otići do kraja u Copi Libertadores sa Sao Paulom, Sao Caetanom i Fluminenseom.

Sjajni je trener, koji je prošle godine nakon SP-a odbio klupu brazilske reprezentacije zbog Fluminensea, osvojio četiri od posljednjih pet brazilskih prvenstava.

Ovom su pobjedom nogometaši Santosa izborili nastup na ovogodišnjemu Svjetskome klupskom prvenstvu.

Copa Libertadores, finale, uzvratna utakmica:

Santos – Peñarol 2-1 (Neymar 47, Danilo 69 / Durval 80-ag)

Linker
06. listopad 2024 14:27