Srdan Vrancic / CROPIX
U LOVU NA REKORD

Sammir protiv Intera ima poseban motiv: Želi preskočiti Eduarda i dostići Mandžukića!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 13. travanj 2013. 18:19

U svim dosadašnjim prvenstvima Hrvatske, od igrača koji trenutačno igraju u Dinamu, nedjeljnom protivniku Interu najviše puta je zabio Ante Rukavina. Pet puta je Ruki pogodio mrežu Zaprešićana, ali zanimljivo samo jednom u dresu Dinama! Kad je u pitanju Inter, najbolje mu je išlo u majici Hajduka, u “bilom” dresu zabio je Žutima četiri pogotka.

Međutim, Rukavina nije u milosti trenera Jurčića, neće startati u nedjelju, pitanje je i hoće li uopće ulaziti u igru. Neće biti niti njegova kolege i najboljeg prijatelja Duje Čopa koji je ozlijeđen, ali je također u HNL-u bio vrlo uspješan kad se radi o guranju lopte u mrežu nedjeljnom protivniku. Čop je u HNL-u momcima iz Zaprešića zabio četiri pogotka, ali također samo jedan u dresu Modrih, tri je zabio kao napadač Splita. Trenutačno prvi napadač Modrih Ivan Krstanović je u karijeri zabio četiri pogotka Interu, ali sva četiri u dresu Zagreba, u plavom još nije uspio niti jednom. Fatos Beqiraj je pak nedjeljnim Dinamovim gostima zabio samo jedan pogodak.

Dakle, kao što vidite, četiri Dinamova napadačka aduta (Rukavina, Čop, Krstanović i Beqiraj) odjenuti u plavu boju dečkima u žutome u HNL-u zabili su samo tri pogotka, po jednom je to uspjelo Rukavini, Čopu i Beqiraju. S obzirom da Čop sigurno, a Rukavina vjerojatno neće igrati u nedjelju, na Krstanoviću i Beqiraju ostaje popraviti tu jako lošu statistiku Dinamovih napadača u sudarima s zaprešićkim klubom.

Najviše pogodaka Interu od svih Dinamovih nogometaša postigao je Sammir. Hrvatski reprezentativac je u HNL-u četiri puta pogodio mrežu Zaprešićana. Brazilac s hrvatskom putovnicom protiv Žutih i inače igra jako dobro, često puta je proglašavan najboljim igračem utakmica kad igraju ta dva kluba.

Inače, kad smo već kod Dinamovih nogometaša koji su zabijali Interu, najviše pogodaka postigao je Mario Mandžukić. Današnji igrač Bayerna i sjajni hrvatski reprezentativac zabio je Zaprešićanima sedam golova u HNL-u, sve u dresu Modrih. Eduardo je, recimo, zabio četiri, isto kao Sammir. Dakle, modri Brazilac u nedjelju može prestići Eduarda i jurnuti u lov na Mandžukića!

Ima razloga posjetiti Maksimir, trener Modrih Jurčić najavljuje dobru i efikasnu igru svoje momčadi, Dinamovi napadači žele se iskupiti za dosadašnje mršave partije i siromašnu golgetersku statistiku, Sammir ima ideju nadmašiti svoje reprezentativne kolege kad se radi o postizanju golova Interu. Kad još dodamo da se Zaprešićani bore za ostanak, mogla bi ta utakmica koja na prvi pogled ne izgleda atraktivno biti sasvim dobar nedjeljni nogometni užitak.

Linker
21. rujan 2024 10:52