Vlado Kos / CROPIX
PRVA HNL

Osijek došao do tri boda pobjedom protiv Zadra, Ćirini Pjesnici sve bliže drugoj ligi

Susret 27. kola Prve HNL između Istre 1961 i Zagreba završio je bez golova, dok je Osijek je pobijedio Zadar 1:0
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. travanj 2013. 20:14

Susret 27. kola Prve HNL između Istre 1961 i Zagreba završio je bez golova, dok je Osijek je pobijedio Zadar 1:0.

OSIJEK - ZADAR 1:0 (Kvržič 22)

Osijek: Mikulić - Ibriks, Smoje, Leko, Pavić - Kurtović, Pušić - Kvržić, Blatnjak, Lešković - Perošević. Trener: Stanko Mršić.

Zadar: Gluić - Prahić, Sarić, Ljubović - Banović, Con, Ljubović, Perica, Vasilj - Mršić - Ivančić. Trener: Ferdo Milin.

Kakva je to patnja Bijelo-plavih bila. Odavno nisu pobijedili. Odavno nisu ni gol postigli. Uspjelo im je to posljednji puta u utakmici s Dinamom, na otvorenju proljetne sezone u naknadno odigranoj utakmici posljednjeg kola jesenskog dijela prvenstva. Tada se u strijelce upisao Domagoj Pušić u 83. minuti. Od tada do jučer, punih 659 minuta mreža protivničkih momčadi za Osječane je bila kao začarana. Ipak, danas su jednom uspjeli savladati vratara Zadra Gluića što im je bilo dostatno za sva tri boda. Tantalove su muke prolazili i u ovoj utakmici. Nije im išlo po željama. Gost iz zadarskih Stanova propisno ih je namučio.

1:0 - Kvržić (22)

Vratar zadarske momčadi je loše ispucao loptu do koje je došao Kržić i onda je ne oklijevajući poslao na desnu stranu do Peroševića. A i ovaj je bio hitar i promišljen pa je Kvržiću uzratio dodavanjem na četrnaest metara od mreže gostiju, a on je potom pospremio loptu u donji desni kut kraj nemoćnog Gluića.

Neuvjerljivo su Bijelo-plavi počeli igru. Djelovali su kao momčad koja nema dostatnog samopouzdanja. Važnost bodovnog uloga kao da im je svezala noge. Previše su griješili. Nisu pokazivali dovoljno napadačke poduzetnosti ni hrabrosti. Mogli su biti i kažnjeni za niz smušenosti u obrani i pogrešaka koje su učinili. Ali, imali su i ovaj puta sigurnog, maksimalno koncentriratnog vratara Zvonimira Mikulića koji je obranio sve što se moglo, ne i moralo, već i više od toga. Ipak, prvo ime u sastavu pobjednika bio je vezist Hrvoje Kurtović. Možda je ovo bila i njegova najbolja igra u posljednjih godinu ili čak i dvije.

-Ova tri boda smo žarko željeli. Tražili smo samo to, a sve drugo potisnuli u drugi plan. Obavili smo to, sada možemo mirnije u nastavak natjecanja - kazao je trener Osijeka Stanko Mršić.

Da, bodovi se pamte, a sve ostalo zaboravlja. To je iz Osijekovog kuta ono najbitnije. Zadar je otišao kući poražen

Istra 1961- Zagreb 0:0

ISTRA: Ježina - Budicin, Obšivač, Woon - Havojić, Aganović, Blagojević, Anđelković, Milić - Roce (od 24. Bačelić-Grgić), Križman

ZAGREB: Livaković - Kovačić, Kolinger, Graf, Jurendić, Djengoue - Handžić, Bevab, Šovšić - Abdurahimi, Medić.

Bez golova, kao u jesenskom ogledu dvaju protivnika, završila je utakmica na Drosini u Puli. Gosti iz Zagreba došli su u Pulu s prioritetnim ciljem da prekinu negativnu seriju od četiri poraza i tako su odredili i igru.

Parkirali su tzv. autobus ispred svog vratara Livakovića, i u rijetkim prilikama u drugom dijelu utakmice pokušavali su iz kontranapada ugroziti domaća vrata. Tako im se posrećilo u 55. minuti da je Abdurahimi u jedinoj pravoj svojoj akciji s lijeve strane izborio na desetak metara od gola Istre prostor za šut, ali je do tada, a i poslije toga nezaposleni Ježina odlično intervenirao.

Bilo bi doista ironija sudbine da je Istra 1961 u ovoj utakmici doživjela i poraz nakon što je 90 minuta napadala i propustila više prilika za pogodak. Puljani nisu imali rješenja za bunker koji je Blažević organizirao, a kada se u 22. minuti nakon jednog duela s protivničkim braničem ozlijedio i Roce, tada je posve bilo jasno u kakve probleme ulaze Puljani bez svog najboljeg strijelca.

Prvi dio Puljani su opsjedali gol gostiju, imali su dobre prigode premo Milića u 29. minuti, Križmana u 37, te Bačelić-Grgića čiji je šut u 31. minuti za malo išao pred vrata. Tamo gdje su Puljani bili precizniji, siguran je bio mladi Livaković. U 39. minuti sudac je propustio dodijeliti drugi žuti karton Jurendiću zbog namjernog igranja rukom, ali treba reći da je Trampus u ovoj utakmici sudio vrlo dobro.

Linker
22. rujan 2024 05:39