Željko Hajdinjak/CROPIX
BORIS SOLOMUN

'Sahranili su nas igrači koji su ovdje bili prolaznici. Svoj novac neće vidjeti - NIKADA!'

Ovo za mene nije kraj borbe, nego njen početak. Nogomet se igrao u Zagrebačkoj 94 i nastavit će se igrati - rekao nam je predsjednik kluba Boris Solomun
Piše: Luka ŠpacObjavljeno: 30. ožujak 2012. 23:15

Predsjednik NK Varaždina Boris Solomun ipak nije uspio spasiti klub od izbacivanja iz Prve lige. Nekad slavni varaždinski nogometni prvoligaš, zadnji hrvatski klub koji je uspio „prezimiti“ u Europi, uskoro će postati samo običan županijski ligaš i natjecati se na „ledinama“ županijskih liga Varaždinske županije.

Solomun je u petak ipak morao priznati poraz. Nakon što nije uspio sa bivšim igračima Milanom Pavličićem i Igorom Prahićem postići dogovor o odgodi suspenzije, povjernik za natjecanje Josip Brezni je pismeno obavijestio klub da ni ne moraju putovati na prvenstvenu utakmicu u Vinkovce. To znači da će uskoro NK Varaždin biti izbačen iz MAXtv Prve lige te da će se sljedeće sezone natjecati u zadnjem rangu natjecanja, odnosno u jednoj od županijskih liga Varaždinske županije.

- Dogodilo se što se moralo dogoditi. Žalosno je sve ovo. Teško mi je sada suzdržati emocije. Dao sam sve od sebe da se ovo ne dogodi. U ponedjeljak ću u ime kluba podnijeti zahtjev za stečaj kluba i klub će uskoro voditi stečajni upravitelj. Ali to ne znači da i ja napuštam klub. Ovo za mene nije kraj borbe, nego njen početak. Nogomet se igrao u Zagrebačkoj 94 i nastavit će se igrati - rekao nam je Solomun.

Predsjednik, koji je na toj funkciji jedva mjesec dana, pokušao je još jednom „5 do 12“ u petak prije 16 sati dogovoriti s odvjetnicima Igora Prahića i Milana Pavličića da još jednom prolongiraju suspenziju. Ovaj puta nije uspio.

- Njihovi odvjetnici nisu nam se danas uopće željeli javiti na telefone. Neka sada objasne svojim klijentima kako će dobiti novce koje smo im dužni. Mislim da nikada neće doći do tih novaca. Da je barem riječ o igračima koji su zadužili ovaj klub i ostavili nekakav trag, razumio bi ih. A istina je da su ti igrači koji su sahranili ovaj vrijedan klub bili samo prolaznici - oštar je Solomun.

Linker
24. rujan 2024 00:25