Vlado Kos / Cropix
BORBA ZA EUROPU

RUMUNJI STIGLI PO POBJEDU NA 'RANJENI' POLJUD 'Travnjak? Kakav je nama, takav je i njima'

Piše: Vedran BabićObjavljeno: 20. srpanj 2016. 22:16

Iasi je stigao na Poljud. Uoči prvog treninga na travnjaku došli su na konferenciju za medije pred splitske novinare.

- Znamo da nas čeka teška utakmica, ali vjerujem u svoju momčad i nadamo se prolazu. U prvoj smo utakmici mogli voditi 3:0, ali nismo uspjeli. Primili smo golove iz naše dvije pogreške. Sada nam se vraća važan igrač Sarić - kazao je trener Rumunja Nicolo Napoli.

Hoćete li krenuti od prve minute u napad ili ćete čekati priliku?

- Kao što ste vidjeli u prvoj utakmici, mi čekamo na našoj polovici i onda razvijamo kontranapad.

Plašite li se lošeg stanja terena?

- Neovisno o njegovoj kvaliteti, jednak je i nama i njima.

Bivši igrač Zadra Ante Sarić je rekao:

- Lijepo je vratiti se u Hrvatsku. Dat ćemo sve od sebe da nadoknadimo rezultatski minus. Ne moramo srljati, ali moramo zabiti barem gol.

Dolaze li vaši Zadrani na utakmicu?

- Naravno. Dolazi cijela obitelj i prijatelji. Nadam se da će navijati za mene iako su većina hajdukovci. Igrao sam već na Poljudu sa Zadrom 6-7 utakmica. Uglavnom su to bili negativni rezultati, ali nadam se da će se to promijeniti.

Najavu uzvratnog susreta drugog pretkola dao je i srpski veznjak Milan Mitić:

- Poslije prve utakmice bili smo zadovoljni igrom, ali ne i rezultatom. Zaslužili smo pobjedu, ali primili smo dva gola u nezgodnim trenucima. Prvi na početku poluvremena, a drugi poslije velike greške našeg golmana. Dešava se, idemo dalje. Imamo dosta toga za popraviti, ali smo optimisti. Siguran sam da će nas Hajduk napasti od prvog trenutka.

Koje su vaše prednosti?

- Prednost nam je što igramo dobro u gostima. U prošloj sezoni domaćeg prvenstva nismo izgubili u gostima osam mjeseci. Teren je jako loš, dosta će ovisiti o kvaliteti terena, ali pokazali smo da se možemo nositi s Hajdukom.

Jasna je poruka Hajdukova trenera Marijana Pušnika uoči utakmice:
- Očekivanja su jedna: pun stadion i pobjeda!

Početni sastav, naravno, nije želio otkriti, ali je kazao kako će biti promjena u prvih jedanaest u odnosu na susret u Rumunjskoj. U karantenu u Dugopolje vodi 20 igrača, među njima i Ohandzu i Saida. Ali, neće biti Lovre Kalinića.
- On se ne osjeća dobro. Veliki je kapetan i čovjek, smogao je snage doći i reći mi da trenutno nije u pravoj sportskoj formi pa smo odlučili da ne bude prisutan. On je tek osam dana s nama i logično je da ne riskiramo. Računamo na njega za sljedeće utakmice.

Iz tabora Iasija najavljuju, kao i prije sedam dana, zatvorenu igru i čekanje kontranapada.
- Nema puno tajni. Oni svi igraju iza lopte i strpljivu čekaju šansu. Nažalost, iz naše greške u prvom dijelu su to iskoristili. Vjerujem da smo nešto naučili iz tih grešaka i da ih nećemo ponoviti. Imamo bolje igrače i uz punu podršku publike možemo dalje.

U kakvom je stanju Sušić?
- On je prošle godine proglašen najboljim igračem Hajduka, ne znam zašto ne bi bio i ove godine. On je igrač koji uz Vlašića može biti prevaga. Znamo da nije sto posto spreman, bio je duže vremena ozlijeđen, ali je isto stisnuo zube i pomoći će koliko bude mogao.

U jednom trenutku na treningu ste glasno povikali na igrače kazavši "ako si umoran, izbacit ću te iz tima"?
- Ja uvijek vičem, ha-ha! Ništa se nije dogodilo. Neki su bili umorni, ali nema alibija. Nema kukanja. Ako si umoran dan prije utakmice, ne možeš ni igrati. Nisam trener koji će dan prije utakmice napraviti lagani trening.

Iako Hajduku odgovara i rezultat 0:0, Pušnik o njemu ni najmanje ne razmišlja.
- Nikako na 0:0. Idemo na pobjedu od prve minute!

Trener Iasija Napoli kaže da su bolji od vas?
- Kakav bi trener bio da ne vjeruje u svoju momčad? Ali, ne bih volio pričati o njemu nego o našoj momčadi. Ja sam još više uvjeren da ćemo proći.

Nikola Vlašić također vjeruje u pobjedu i dobro ispunjene tribine.
- Od sebe uvijek očekujem najviše. Više mi paše kad su veća očekivanja, to mi je veći motiv. Analizirali smo prvu utakmicu i vidjeli što smo griješili. Ispravili smo to na treninzima i spremni smo na te njihove situacije. Nećemo ponoviti iste greške.

Linker
23. rujan 2024 01:27