Hanza Media
NE TREBA ČEKATI

SUŠIĆ NAJAVIO NAPAD OD PRVE MINUTE 'Ne smijemo kalkulirati pa da nam sreća sad okrene leđa'

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 21. srpanj 2016. 10:22

Moramo ih fino otčepit, što prije, ne valja čekati – kaže nam oporavljeni Tino Sušić. Otčepit fino, kaže Tino!

Hajduk bi, osim Kalinića, trebao biti kompletan sutra protiv Iasija u europskom uzvratu nakon 2:2 iz Rumunjske. Sušić, po mnogima najbolji hajdukovac, vraća se nakon što je zbog ozljede preskočio dva gostovanja. Njegov povratak veliko je pojačanje. Sušić ima i recept: treba odmah srediti rezultat!

- Nama je dobro što nas i 0:0 vodi dalje, ali ne treba to čekati, nego moramo odmah krenuti po golove. Jer, što ako njih potrefi sreća, pa oni povedu? Napadnimo odmah, na njima je pritisak – smatra Sušić.

Spominjete sreću, a dosad je Hajduk imao sreće?

- Pa jest, zato i kažem. Ne smijemo kalkulirati pa da nam sreća sad okrene leđa. Imali smo dosad sreću. I neka nas prati što duže!

Imali su Rumunji i 3:0 na pladnju, Piccioni je promašio...

- Na to i mislim, da su poveli 3:0 teško bismo se mi izvukli. Imali smo sreću i što je Said izjednačio u zadnjoj minuti, mada je sve odmah bilo drugačije kad je Ohandza ušao. Ohandza se dugo sprema na povratak, računao je da bi mogao dvadesetak minuta, o tome smo dosta pričali. On se tako živo nada u svoj povratak... Kad je zagustilo dobro da je odmah ušao i odigrao poluvrijeme, bilo je potrebno. I onda taj gol Saida, sve nam je otvorio, vratio nas. Treba sad sve to iskoristiti.

A vi, najprije da pitamo, kako ozljeda, ozdravili ste?

- Jesam, počeo sam trenirati, nakon utakmice protiv Slavije sam pauzirao. Pao sam u doskoku na jednog Čeha, iskrenuo zglob, gležanj lijeve noge. Nastavio sam igrati, ali u svlačionici, kad se ozljeda ohladila, gležanj je buknuo, natekao... I kad hodam boljelo me. Sad je konačno sve dobro.

Onda igrate?

- Ja mogu reći da sam spreman i treniram, u trenera je sastav.

Kako ste doživjeli Iasi, niste mogli pomoći u Rumunjskoj?

- Gledao sam 'tv' s društvom i nervirao se. Svi smo se nervirali, meni je bilo najteže.

Kako se ono kaže, teže je gledati, nego igrati?

- Teško mi je opisati taj osjećaj na poluvremenu. Pa, kako ćemo se vratiti, pitao sam se? Bio sam skeptičan, a ja ne mogu pomoći!? Gol Saida je strašno važan, izvukao nas je.

Dobro, bilo bi 1:2...

- Ma, to je ogromna razlika! Jer, da Iasi ima 2:1 mi bismo morali baš ganjati rezultat. A to bi za njih bilo savršeno, da imaju bilo kakvu prednost, jer stvarno ozbiljno igraju taj bunker i kontru, sve zatvore, a mogu biti opasni. Sad sa 0:0 mi prolazimo dalje i na njima je pritisak. To je dobro.

Sad je jači Hajduk za vas?

- Trener sastavlja... Neka je konkurencija jaka.

Svidio vam se Kožulj?

- Da, baš je dobar vezni igrač, čuo sam ja za njega i prije, da ima jedan mladi u Širokome, mada se ranije nismo sretali, on je u reprezentaciju BiH pozvan, a ja nisam išao na Kirin cup.

Nama se čini da trokut s vama, Kožuljem i Vlašićem, plus Ohandza naprijed, koliko bude mogao, da je to ključ...

- Samo da je nama Jefferson otraga, iza nas, pa da nama prema naprijed bude lakše. Rekao sam, treba fino otčepit, što prije, da im pokažemo uz našu publiku da smo bolji od njih - kaže povratnik Sušić.

Linker
23. rujan 2024 03:34