AFP
OPET PUN OPTIMIZMA

Rukavina: Stižu moje najbolje godine, vjerujem da ću se nametnuti novom izborniku!

Ja sam tip igrača koji igra dobro samo kad je 100 posto spreman, kad nisam na 100 posto onda mogu napraviti neki potez, bljesnuti - priča Dinamov napadač
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 28. lipanj 2012. 19:11

Možda će netko reći da svaka sezona na medijskoj sceni počinje isto, najavom Sammirove i Rukavinine 'sezone karijere'. Normalno je da su očekivanja njih dvojice uvijek najveća, uostalom, baš su oni zadnjih godina u europskim pretkolima igrali ključne uloge. A ovoga su ljeta počeli dobro, nakon manjih problema s tetivom Sammir je zdrav, a Rukavina dosad nema nikakvih problema.

- Rukavina i Sammir, budu li i dalje zdravi, bit će naša najveća pojačanja - ponovio je Ante Čačić i nakon utakmice u Pleternici, u kojoj je Rukavina opet zabio.

Iza Rukavine u Dinamu su dvije sezone, je li zadovoljan onime što je pokazao?

- Zadovoljan sam! Te su dvije sezone protekle više-manje dobro, imao sam nekoliko problema s ozljedama, ali ostvarili smo gotovo sve ciljeve. Ima dosta toga, stvarno ima, vi se svi odmah sjetite Villarreala, ali tu je i ulazak u Ligu prvaka, dva naslova, kupovi, bilo je puno lijepih stvari, stvarno bogate dvije godine. Jedino nismo prezimili u Europi. Možda ove sezone? Ha, ne znam, nisam se nikad razbacivao izjavama. Naš cilj je Europa, u najmanju ruku Europska liga, iako je cilj Liga prvaka.

Najbolje partije Rukavina je u obje sezone pružao u jesen, zašto je tako?

- Tako se dogodilo, nema veze s godišnjim dobima. Prošao sam pripreme, uhvatio kontinuitet i igrao dobro. Forma se hvata kroz kontinuitet. Ja sam tip igrača koji igra dobro samo kad je 100 posto spreman, kad nisam na 100 posto onda mogu napraviti neki potez, bljesnuti.

Znači, ovo bi trebala biti najbolja Antina sezona u Dinamu?

- Nadam se da će biti. Napunio sam 26 ljeta, ispred mene su najzrelije nogometne godine, ja se tako i osjećam. Igram sve zreliji nogomet, puno bolji nego prije, drugačije razmišljam, to s godinama dolazi. Siguran sam da tek trebam dati najbolje partije.

Ipak, je li unatoč ozljedama, mogao u ove dvije godine dati više? Dinamove igrače ocjenjuje se kroz nastupe u reprezentaciji, a on se još nije uspio izboriti za kockasti dres?

- Uvijek može više, ali mogao sam i manje, zar ne? Što se tiče reprezentacije, dolazi novi stručni stožer, jasno mi je da je na meni sve, moram se nametnuti. Ako se dokažem, ako Dinamo ode dalje u Europi, ako nas krene rezultat, ne vidim zašto ne bih bio u reprezentaciji! Mislim da sam i prije imao argumenata da me se pozove, nije me se pozvalo i - OK, to je sad prošlost. Jaka je konkurencija u reprezentaciji u napadu, nije sporno, ali ja sam tu, radim, nadam se uvijek najboljem.

Linker
18. rujan 2024 07:02