Srdjan Vrancic / CROPIX
SAMMIR NAJSRETNIJI

Reprezentativci ‘off the record’ kritizirali reviju u Rijeci. Kranjčar: Ovo je bio trening

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 14. studeni 2012. 23:43

Revijalka na Kantridi definitivno nije najbolje sjela reprezentativcima. Naravno, isključivo “u offu”, redom su se čudili tome što reprezentacija iz TOP 10 nije pronašla adekvatnog suparnika u ovom terminu, ali pred kamerama su svoje čuđenje zamijenili pohvalama na račun potencijala koje skriva HNL.

Naravno, najzadovoljniji pod stijenama Kantride bio je Jorge Sammir, koji je upisao prvijenac za Hrvatsku.

- Sretan sam, kako ne bih bio? - smijao se Sammir, čvrsto držeći dres s utakmice. Iako je bilo onih koji su mu ga htjeli uzeti, nije ga dao...

- Taj ide doma na zid - bio je kratak strijelac izjednačujućega gola u Rijeci. A led je probio i Andrej Kramarić, koji sa Sammirom vodi borbu za najboljeg strijelca HNL-a:

- Drago mi je što sam pokazao da ovo što je iza mene, nije slučajnost. Mlađi smo i vidjelo se da nam nedostaje iskustva, ali mislim da smo ostavili dobar dojam. Ipak smo igrali protiv igrača koji igraju u velikim klubovima i koji su napravili izuzetne karijere. Svima nama treba ići na čast što smo sudjelovali u ovoj utakmici - podvukao je Kramarić, koji bi se brzo mogao naći i u “pravoj” svlačionici. Ako ovako nastavi, teško će ljudi iz Dinama, ali i izbornik Štimac, ostati imuni na njega.

A jedan od onih koji je ostavio dobar dojam, svakako je i Ivan Perišić. Vidjelo se da je “gladan” igre. Uostalom, zbog toga je i zatražio transfer iz Borussije...

- Sve sam rekao na tu temu. Ostaje mi pričekati malo, obaviti razgovore s ljudima iz kluba, i probati pronaći klub u kojem ću igrati. Bio sam u Francuskoj, Belgiji i Njemačkoj, možda odem u Englesku, Španjolsku... - jasan je Perišić koji je pohvalio reprezentaciju HNL-a.

- Pokazali su da u njima imamo lijepu budućnost. Samo neka tako nastave.

A možda i najbolji na travnjaku u Rijeci bio je Arijan Ademi. Dinamov veznjak je odigrao sjajno utakmicu i pokazao da nije slučajno sve češće u sastavu “modrih”. Ovakav Ademi definitivno je na razini Lige prvaka...

- To ste vi rekli - nasmijao se i pohvalio suigrače.

- Odigrali smo sjajnu utakmicu u kojoj smo, u nekim dijelovima, i dominirali. Osobno sam zadovoljan, ali ima tu prostora za napredak - skroman je Ademi, koji se iznenadio atmosferom na Kantridi.

- Uvijek kada sam tu igrao, bile su pune tribine, pa mi je bilo malo čudno - iskren je. Za razliku od njega, Niko Kranjčar nije nit’ očekivao da će atmosfera biti “paklena”.

- Spektakl sam očekivao na travnjaku, ali bio je ovo jači trening za sve nas. Svaka čast dečkima iz HNL-a. Pokazali su da se na njih može računati, ali moraju znati da je pred njima razdoblje dokazivanja - stavio je stvari na svoje mjesto Kranjčar.

Priznao je Niko kako njegove igre nisu na razini, ali to je i očekivano s obzirom na to da je u dvije godine više bio na klupi i tribinama nego na travnjaku. Potom i ta ozljeda...

- U prosincu slijedi pauza od mjesec i pol dana, koju ću iskoristiti da se spremim i vratim na staro - kazao je Kranjčar koji će zadnju utakmicu u godini odigrati na Maksimiru. Netko ga je pitao hoće li pustiti svom Dinamu barem gol, ako već ne mogu do bodova.

- Ne ovisi o meni, ali ne dijelim toliku gorčinu koja se stvorila. Mislim da je veliki uspjeh to što igraju drugu godinu zaredom u Ligi prvaka, a golovi i bodovi će već doći. Vjerujem u Dinamo, jer tako sam odgojen - zaključio je Niko Kranjčar.

Linker
22. rujan 2024 15:27